24 Φεβρουαρίου, 2016

Επί τον τύπον των (πελατειακών) ήλων...

Περίσσεψαν οι «μεταρρυθμιστές» στη χώρα αλλά όχι οι μεταρρυθμίσεις. Οι ψευδο-μεταρρυθμιστές απεχθάνονται, ιδίως, εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που βάλλουν ευθέως κατά του πελατειακού κράτους. Απόδειξη τούτου ήταν η στάση της κυβέρνησης, σήμερα, όπου δεν εισήγαγε προς ψήφιση την τροπολογία για την κατάργηση των πολιτικών γραφείων ως δημοσίων υπηρεσιών. Το Ποτάμι, συνεπές με όσα είχε ανακοινώσει από την αρχή των αποκαλύψεων για τις ορδές των μετακλητών, πρότεινε την κατάργησή τους.

Μάλιστα, προτείναμε τη μοναδική λύση που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που εκθέτει διεθνώς τη χώρα, αφού πολλαπλές είναι οι σαρκαστικές αναφορές εντός και εκτός Ελλάδας που αναφέρονται στους διορισμούς των συγγενών και φίλων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αποικιοποιούν τον κρατικό μηχανισμό με πρωτόγνωρο- ακόμη και για τα πελατειακά δεδομένα- πάθος και ορμή: Την κατάργηση των πολιτικών γραφείων, εντός των οποίων στεγάζονται οι μετακλητοί, ως δημοσίων υπηρεσιών. Η πατρότητα της σκανδαλώδους αυτής ρύθμισης αποδίδεται στον Άκη Τσοχατζόπουλο και επί 30 συναπτά έτη οι κυβερνήσεις πλειοδοτούσαν στην αρχική του πρόβλεψη προσφέροντας άφθονες θέσεις μετακλητών σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ηγεσίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έσπασε όλα τα ρεκόρ ανεβάζοντας τους μετακλητούς στα 1942 άτομα, μέχρι τώρα, και συνεχίζει ακάθεκτη για νέο ρεκόρ.

Ήταν, λοιπόν, «εύλογη» η απόρριψη της τροπολογίας μας: Για το βόλεμα κι άλλων «δικών τους παιδιών, για την ακύρωση κάθε έννοιας ισότητας για προσλήψεις στο δημόσιο, για τη διατήρηση των πραιτοριανών που ακυρώνουν κάθε έννοια αποτελεσματικής και συντεταγμένης δημόσιας διοίκησης.

Εμείς θα συνεχίσουμε: Με περισσότερη δύναμη που μας τη δίνει η πίστη μας για ένα δημόσιο απαλλαγμένο από ρουσφέτια, αξιοκρατικό, αποτελεσματικό και αποδοτικό.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της τροπολογίας.