11 Νοεμβρίου, 2015

Αιφνιδιαστική αλλαγή επικεφαλής στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, Ιάσονας Φωτήλας

Όσον αφορά στην αιφνιδιαστική αλλαγή του επικεφαλής στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Σταυρόπουλου.

Σοβαρά ερωτήματα τόσο για τη σκοπιμότητα όσο και για το χρόνο που συντελείται εγείρει η ξαφνική απομάκρυνση του κ. Σταυρόπουλου, με την ιδιαίτερα επιτυχημένη προϋπηρεσία ως αξιωματικός. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο κ. Υπουργός με βάση ποια κριτήρια αποφασίστηκε η εν λόγω αντικατάσταση, καθώς και εάν σκοπεύει να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του συστήματος των κρίσεων στα Σώματα Ασφαλείας ώστε να εξελίσσονται αξιοκρατικά στην ιεραρχία όλοι οι ικανοί αξιωματικοί.

Η συζήτηση για την επίκαιρη θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Αιφνιδιαστική αλλαγή επικεφαλής στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας

Ερωτηματικά και απορία προκαλεί η αιφνιδιαστική αντικατάσταση του Διευθυντή της ειδικής αυτοτελούς Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, είχε ιδιαίτερα επιτυχημένη προϋπηρεσία ως αξιωματικός, όντας επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ, ενώ ως επικεφαλής των ‘Αδιάφθορων’ της ΕΛΑΣ, χειρίστηκε τις υποθέσεις με τα κυκλώματα μεταφοράς και νομιμοποίησης μεταναστών σε Αστυνομία και Λιμενικό, υποθέσεις για τις οποίες φέρεται ότι κατέθεσε στοιχεία και στον Εισαγγελέα ο πρώην Υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης.

Η ξαφνική απομάκρυνσή του από τη θέση του επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων εγείρει σοβαρά ερωτήματα, τόσο για τη σκοπιμότητά της, όσο και για το χρόνο που συντελείται.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Με ποιο σκεπτικό αποφασίσατε την εν λόγω αντικατάσταση και λαμβάνοντας υπόψη ποια κριτήρια; Υπήρξαν συγκεκριμένοι στόχοι, ποιοτικοί και ποσοτικοί, οι οποίοι δεν επιτεύχθηκαν από τον συγκεκριμένο αξιωματικό κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων;

2) Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε σαρωτικές αλλαγές και να εκσυγχρονίσετε το σύστημα των κρίσεων στα Σώματα Ασφαλείας, έτσι ώστε να εξελίσσονται αξιοκρατικά στην ιεραρχία των Σωμάτων Ασφαλείας όλοι οι ικανοί αξιωματικοί;

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιάσονας Φωτήλας, Αχαΐας

Σχετικά