19 Μαρτίου, 2015

Απάντηση του υπουργείου Οικονομικών για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου - Κανένας σχεδιασμός για τον τρόπο χρηματοδότησής του

Τις ανάγκες της χώρας για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους περιγράφει έγγραφο του ΟΔΔΗΧ, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή Δράμας του Ποταμιού Κυριάκου Χαρακίδη.

Τις ανάγκες της χώρας για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους περιγράφει έγγραφο του ΟΔΔΗΧ, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή Δράμας του Ποταμιού Κυριάκου Χαρακίδη. Πρόκειται για τις ανάγκες Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου, χωρίς στα στοιχεία αυτά να περιλαμβάνεται το βραχυπρόθεσμο χρέος, το οποίο αναχρηματοδοτείται. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ανάγκες της χώρας όσον αφορά την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους είναι:

-Μάρτιος 2,2 δισ. ευρώ

-Απρίλιος 0,82 δισ. ευρώ

-Μάιος 1,03 δισ. ευρώ

-Ιούνιος 2,5 δισ. ευρώ.

Επιπλέον ο βουλευτής ζητούσε από το υπουργείο Οικονομικών να τον ενημερώσει με ποιον τρόπο σχεδιάζει το ελληνικό Δημόσιο να καλύψει τις συγκεκριμένες χρηματοδοτικές ανάγκες. Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός κ.Μάρδας δεν κάνει λόγο για κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο αλλά παραπέμπει στην απάντηση του Γενικού Διευθυντή του ΟΔΔΗΧ Στέλιου Παπαδόπουλου ότι δηλαδή «η χώρα μας την περίοδο αυτή βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το θέμα της χρηματοδότησης».

Απάντηση στον Βουλευτή:
Κυριάκο Χαρακίδη - Δράμας

Διαβάστε την ερώτηση του Κυριάκου Χαρακίδη εδώ.

19 Μαρτίου 2015