25 Νοεμβρίου, 2016

Ανάγκη να συγκροτηθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Μόλις χθες, με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, το Ποτάμι τόνιζε: «Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι να μην καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Σε αυτή την κατεύθυνση καλέσαμε και θα συνεχίσουμε να καλούμε τους θεσμούς της ΕΕ να υπερασπιστούν αυτή την συμφωνία πιέζοντας συνεχώς την Τουρκία για την εφαρμογή της».

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Τουρκίας, άρχισαν να κραδαίνουν τον πέλεκυ της προσφυγικής πλημμυρίδας στην Ευρώπη αν αυτή δεν υποταχθεί στις απαιτήσεις τους για κατάργηση των θεωρήσεων στα τουρκικά διαβατήρια, αν δεν σταματήσουν οι «αναμείξεις στα εσωτερικά» της Τουρκίας και αν δεν γίνουν εκπτώσεις στις ευρωπαϊκές αρχές για χάρη της Τουρκίας. Η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη. Είναι στιγμή αποφάσεων και χάραξης γραμμής. Το Ποτάμι καλεί τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας και πρώτα απ΄ όλα την Κυβέρνηση για σταθερή συνεννόηση και δράση. Είναι η στιγμή για τη λειτουργία ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που θα αποτελεί την πυξίδα για το χειρισμό των θεμάτων εθνικής σημασίας.

Η πρόταση για το Εθνικό Συμβούλιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά τη Δευτέρα στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ποτάμι στο Ζάππειο Μέγαρο και αφορά την Εξωτερική Πολιτική. Για το θέμα θα μιλήσουν: ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο καθηγητής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης, ο ομότιμος καθηγητής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστος Ροζάκης, ο πρέσβης ε.τ. και υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού Γιώργος Κακλίκης καθώς και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος.