30 Οκτωβρίου, 2015

Βγάλτε selfie στα δάση... να τα θυμάστε!

Έκκληση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απορρίψουν την απαράδεκτη διάταξη του νομοσχεδίου για τα Προαπαιτούμενα, που προβλέπει ότι δεν θα κηρύσσονται πλέον αναδασωτέα όσα δάση της χώρας καταστρέφονται ή αποψιλώνονται από παράνομη υλοτομία και καταπατήσεις, έκανε ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς (Β' Αθήνας - Το Ποτάμι) στη σημερινή παρέμβασή του στην Επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται το επίμαχο νομοσχέδιο.

«Έχετε την πλειοψηφία, ό,τι θέλετε περνάτε από το Κοινοβούλιο, σκεφθείτε πόσα δάση θα μπουν στο στόχαστρο καταπατητών και παράνομων υλοτόμων, σκεφθείτε τι Ελλάδα θέλετε να παραδώσετε στα παιδιά σας», σχολίασε ο κ. Αμυράς, προτείνοντας την καταψήφιση του ύποπτου και φονικού για τα δάση άρθρου 32.
 
Παράλληλα, ο κ. Αμυράς επισήμανε τη χαριστική ρύθμιση (άρθρο 30), με την οποία το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος προσφέρει ως δωράκι στους ιδιώτες μετόχους της ΔΕΗ όλα τα γεωθερμικά πεδία που είχαν παραχωρηθεί στην εταιρεία το 1985.
 
Η μίσθωση των γεωθερμικών πεδίων έληξε φέτος, ωστόσο, με το παρόν νομοσχέδιο, παρατείνεται για άλλα 5 χρόνια χωρίς διαγωνισμό, χωρίς ανταγωνιστικό μίσθωμα και χωρίς κανένα όφελος για το δημόσιο. Οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι ιδιώτες μέτοχοι της ΔΕΗ, οι οποίοι θα απολαύσουν το οικονομικό πλεονέκτημα να βλέπουν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν και να αποκτούν υπεραξία χαριστικώς.

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας