29 Απριλίου, 2017

Τριλογία Ελληνικού Πολιτισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρωτοβουλία Γιώργου Γραμματικάκη

Την ερχόμενη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα γνωρίσει τον Ελληνικό Πολιτισμό μέσα από μία τριλογία εκδηλώσεων με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Γιώργου Γραμματικάκη

Τρίτη και Τετάρτη (2-3/5) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Τέχνη συναντά το Λόγο. H ελληνική αρχαιότητα ερμηνεύει τη σύγχρονη πολιτική δια στόματος Άγγελου Χανιώτη, η παράδοση εκμοντερνίζει τα εκφραστικά της μέσα, ο Καραγκιόζης συνομιλεί με τον Οδυσσέα με διερμηνέα την Εθνική Λυρική Σκηνή που παρουσιάζει την παράσταση «Il ritorno di Karagiozis in Patria». Κι όλα αυτά υπό το ελληνικό φως που αιχμαλώτισε ο Γιώργος Δεπόλλας και παρουσιάζεται στην Έκθεση φωτογραφικής Αφίσας «Οδοιπορικό στην Ελλάδα».

Πρόγραμμα της Τριλογίας Ελληνικού Πολιτισμού

Τετάρτη, 12.30, (αίθουσα Α1Ε2)

Ομιλία του καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας και Κλασσικών Σπουδών (Institute of Advanced Study, Princeton) Άγγελου Χανιώτη, με θέμα: «Η ελληνική αρχαιότητα και η σχέση της με σύγχρονα πολιτικά φαινόμενα». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα με διερμηνεία στην αγγλική.

Τετάρτη 18.30, (αίθουσα YEHUDI MENUHIN)

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την όπερα σκιών «Il ritorno di Karagiozis in Patria», βασισμένη στην όπερα του Claoudio Monteverdi «Il ritorno d' Ulisse in Patria» (Η Επιστροφή του Οδυσσέα στην Πατρίδα). Γλώσσα της παράστασης θα είναι η ελληνική, με υπέρτιτλους στην αγγλική.

Τρίτη - Παρασκευή, (αίθουσα YEHUDI MENUHIN)

Έκθεσης φωτογραφικής αφίσας του Γιώργου Δεπόλλα με τίτλο «Οδοιπορικό στην Ελλάδα»