7 Δεκεμβρίου, 2018

Το Ποτάμι έφερε στην ελληνική πολιτική σκηνή την ορθολογική συνέπεια

Ανοίγεται για το Ποτάμι «πεδίο δόξης λαμπρόν» τόσο λόγω της πυκνής τρέχουσας κοινοβουλευτικής δραστηριότητας που περιλαμβάνει συνταγματική αναθεώρηση, προϋπολογισμό και εξεταστικές, όσο και λόγω της εξελισσόμενης οργανωτικής ανασυγκρότησης που ξεκίνησε μετά το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος και ήδη αποφέρει καρπούς.

Αισιόδοξος για την πορεία του Ποταμιού, μετά και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εμφανίστηκε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς κατά τη χθεσινή του παρουσία στην εκπομπή «Μαζί δεν Κάνουμε» του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6 FM με τους Νίκο Φελέκη και Μπάμπη Κούτρα.

Εκτίμησε πως ανοίγεται για το Ποτάμι «πεδίο δόξης λαμπρόν» τόσο λόγω της πυκνής τρέχουσας κοινοβουλευτικής δραστηριότητας που περιλαμβάνει συνταγματική αναθεώρηση, προϋπολογισμό και εξεταστικές, όσο και λόγω της εξελισσόμενης οργανωτικής ανασυγκρότησης που ξεκίνησε μετά το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος και ήδη αποφέρει καρπούς.Προανήγγειλε την ενίσχυση του Ποταμιού από σημαντικές προσωπικότητες με διεθνή επιστημονική αποδοχή, όπως θα προκύψει από την ανακοίνωση των τομέων πολιτικής του κόμματος.

Απορρίπτοντας κάποια φαινόμενα ετεροπροσδιορισμού,επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά την πρόθεση αυτόνομης καθόδου του κόμματος στις εθνικές εκλογές, παραπέμποντας και στη διάψευση από πλευράς Σταύρου Θεοδωράκη σχετικών δημοσιευμάτων περί του αντιθέτου.Εκτίμησε πως το κόμμα είναι χρήσιμο στην πολιτική σκηνή με διακριτό ρόλο και ατζέντα και παρέπεμψε για μετά τις εκλογές και με το Ποτάμι εντός της νέας Βουλής, για πιθανή συνεργασία σε κυβερνητικό σχηματισμό. Υπενθύμισε πως το Ποτάμι βγαίνει από τα ιδεολογικά στερεότυπα και εντάσσει στην ελληνική πολιτική σκηνή την ορθολογική συνέπεια.

Χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ ως υπερβολές και, φυσικά, εκτός πλαισίου συμφωνίας των Πρεσπών,ερμηνεύοντάς τις στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πρωθυπουργού της FYROM για εξασφάλιση της αυξημένης πλειοψηφίας στην τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή της γείτονος. Κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι είναι θετικά διακείμενο και αναμένει την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης της FYROM,παρακολουθώντας τις επίμαχες τροπολογίες, όπως του άρθρου 49, προκειμένου να διαπιστώσει ότι βρίσκονται στο πλαίσιο της συμφωνίας και να επιβεβαιώσει τη στήριξη, τουλάχιστον από την πλειοψηφία των βουλευτών του, καθώς έχει αποφασιστεί ψήφος κατά συνείδηση.

Ακούστε το απόσπασμα:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι Αντιπρόεδρος του Ποταμιού

Σχετικά