17 Ιουλίου, 2018

Η χώρα χρειάζεται συμμαχίες πάνω σε προγράμματα. Όχι πάνω σε καρέκλες

Ο Νίκος Μηλαπίδης στο Action24

«Η χώρα χρειάζεται συμμαχίες πάνω σε προγράμματα. Όχι πάνω σε καρέκλες. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα εθνικό σχέδιο συνεννόησης και ανασυγκρότησης. Εμείς επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις,» είπε ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού Νίκος Μηλαπίδης, σε εμφάνισή του στην εκπομπή του Action24, «Brainstorming».

«Όσον αφορά το ασφαλιστικό, χρειάζονται αναλογιστικές μελέτες, έμπειροι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ενώ ο στόχος θα πρέπει να είναι η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος». Ο Νίκος Μηλαπίδης αναφέρθηκε στο όριο της ασφαλούς διαβίωσης, που ορίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είπε πως στο θέμα του ασφαλιστικού «Θα πρέπει να υπάρξει ένα κοινωνικό συμβόλαιο με αμοιβαίες υποχωρήσεις μεταξύ των γενεών, για να βρεθεί μια μέση λύση. Η λύση είναι δύο διαφορετικά μοντέλα. Αυτό της Πορτογαλίας και αυτό των Σκανδιναβικών χωρών.»

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, Ο Νίκος Μηλαπίδης επεσήμανε πως οτιδήποτε συμβαίνει στην Ελληνική Βουλή και το οποίο τους αφορά είναι ένας λόγος να πανηγυρίζουμε.

Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

 

* Ο Νίκος Μηλαπίδης είναι διευθυντής της ΚΟ του Ποταμιού