30 Μαρτίου, 2018

Το ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α. «ΚΛΕΙΣΤΟΝ» για τους αθλητές της εθνικής ομάδας!

Το σπίτι της ποδηλασίας, το κλειστό υπερσύγχρονο ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α. εδώ και λίγες μέρες έχει κλειστές τις πόρτες του στους αθλητές των εθνικών ομάδων, μη επιτρέποντάς τους να προπονηθούν στο ποδηλατοδρόμιο. Αιτία του προβλήματος είναι η άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Yπουργείου Αθλητισμού να εκταμιεύσει την τακτική χρηματοδότηση έτους 2017 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ).

Με επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, προς την Yπουργό Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, ζητά να μάθει τους λόγους καθυστέρησης εκτέλεσης των ήδη υπογεγραμμένων αποφάσεων χρηματοδότησης της ΕΟΠ, καθώς και τι σκοπεύει να κάνει, ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση των αθλητών στο ποδηλατοδρόμιο και να κρατηθεί το Ο.Α.Κ.Α. ανοιχτό για όλους τους αθλητές ποδηλάτες.

Ο Γιώργος Αμυράς ζητά απάντηση από το Yπουργείο Αθλητισμού, για το πού θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας στις 20 Απριλίου, αν το ποδηλατοδρόμιο στο Ο.Α.Κ.Α. παραμένει κλειστό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Θέμα: «Εκτός ποδηλατοδρομίου οι αθλητές μας στο Ο.Α.Κ.Α.»

Οι αθλητές της ελληνικής ποδηλασίας, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουν να διαπρέπουν με σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, κάνοντας όλους τους Έλληνες να δακρύζουν από περηφάνεια. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των αδελφών Χρήστου και Ζαφείρη Βολικάκη, του Περικλή Ηλία, Δημήτρη Αντωνιάδη, Σταυρακάκη Γιώργου, κ.α. πρωταθλητών σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, που έχουν τιμήσει την Ελλάδα με τις συμμετοχές τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με στόχο το Τόκυο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, οι αθλητές βρίσκονται εν μέσω εντατικών προπονήσεων και αντί η πολιτεία να σταθεί δίπλα τους, τους γεμίζει με ακόμη περισσότερα προβλήματα. Εδώ και λίγες μέρες, το σπίτι της ποδηλασίας, το Ο.Α.Κ.Α., έχει κλειστές τις πόρτες του στους αθλητές μη επιτρέποντάς τους να προπονηθούν στο ποδηλατοδρόμιο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ενημέρωσε τους αθλητές της ότι λόγω οικονομικής δυσχέρειας αδυνατεί να καλύψει το κόστος των προπονήσεών τους στο ποδηλατοδρόμιο. Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να εκκρεμεί η χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας για το έτος 2017 από το υπουργείο Αθλητισμού χωρίς καμία σχετική απάντηση στα αλλεπάλληλα ερωτήματά τους. Μάλιστα βρίσκεται σε εκκρεμότητα ακόμη και η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας, που έχει προγραμματιστεί στο Ο.Α.Κ.Α. για τις 20 Απριλίου 2018.

Σε μια χώρα, που οι αθλητές της καλούνται καθημερινά να ξεπεράσουν συνεχή προβλήματα και δυσκολίες, έφτασε η στιγμή να τους στερείται η πρόσβαση στην προπόνησή τους, καθιστώντας τους εξιλαστήρια θύματα των όποιων οικονομικών εκκρεμοτήτων υπάρχουν μεταξύ Ομοσπονδίας και Διοίκησης του Αθλητισμού.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:

1. Πού οφείλεται η αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκτέλεσης των ήδη υπογεγραμμένων αποφάσεων χρηματοδότησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το έτος 2017; Θα χρηματοδοτηθεί ή όχι;

2. Τι σκοπεύετε να κάνετε για την άμεση επίλυση του θέματος που προέκυψε με την πρόσβαση των αθλητών στο ποδηλατοδρόμιο, ώστε να κρατήσετε το Ο.Α.Κ.Α. ανοιχτό για την εθνική ομάδα ποδηλασίας αλλά και για όλους τους ποδηλάτες;

3. Πού θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας στις 20 Απριλίου αν το ποδηλατοδρόμιο στο Ο.Α.Κ.Α. παραμένει μη προσβάσιμο;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιώργος Αμυράς, Β’ Αθήνας