11 Νοεμβρίου, 2015

«Το κλειδί της χώρας μας: ήλιος, αέρας, θάλασσα»

Ομιλία του βουλευτή Β' Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργου Αμυρά, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

«Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και τα δυνατά μας χαρτιά – ήλιος, κύμα, αέρας – είναι οι σημαδούρες που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε, για να φτιάξουμε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό, που θα οδηγεί τη χώρα στην απεξάρτηση από οποιοδήποτε ορυκτό καύσιμο και στην πλήρη εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Δεν είναι πιο έξυπνοι οι Σουηδοί, που ως το 2050 θα έχουν απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα εντελώς, αυτό δεν το δέχομαι», είπε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την κύρωση της τροποποίησης της Ντόχα στο Πρωτόκολλο Κιότο στη σύμβαση-πλαίσιο του ΟΗΕ για την αλλαγή του κλίματος.

Ο κ. Αμυράς διερωτήθηκε «ποιος είναι ο Μακροχρόνιος Ενεργειακός Σχεδιασμός, συμβατός με τις υποχρεώσεις της χώρας έναντι των κλιματικών στόχων της Ε.Ε για το 2030; Τι θέση περιλαμβάνουν ως κομμάτι οι ΑΠΕ; Πόσο θα αυξάνεται αυτό το κομμάτι, χρόνο με το χρόνο, πενταετία με την πενταετία;»

Τέλος ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε στο ζήτημα της απαλλαγής πληρωμής στο σύστημα εμπορίας ρύπων με την κατασκευή της "Πτολεμαΐδα 5» και είπε χαρακτηριστικά ότι «συζητάμε για το πώς θα μειώσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας, πώς θα επαναφέρουμε το ενεργειακό ισοζύγιο υπέρ των καθαρών πηγών ενέργειας και, παράλληλα, φτιάχνουμε την Πτολεμαΐδα 5, η οποία θα είναι μέγας ρυπαντής».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας

Σχετικά