21 Σεπτεμβρίου, 2016

«Το Ελληνικό πωλήθηκε, η επένδυση θα ολοκληρωθεί;»

Τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που άφησαν αναξιοποίητη την μεγαλύτερη ελεύθερη έκταση της Ευρώπης επί μία 15ετία, ανέδειξε στην ομιλία του σήμερα στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Παράλληλα, κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να αφήσουν τα μπρος-πίσω και αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που τους έκανε να μεταλλαχθούν από το "Δεν πωλείται το Ελληνικό" στη σημερινή υπερψήφιση της Σύμβασης.

Ο κ. Αμυράς επεσήμανε, ότι διατηρεί επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα φέρει εις πέρας η Κυβέρνηση τη συγκεκριμένη σύμβαση, καθώς υπάρχουν μία σειρά ζητημάτων που πρέπει να ξεπεραστούν από εδώ και στο εξής, όπως οι μετεγκαταστάσεις υπηρεσιών, οι κατεδαφίσεις, τα διατηρητέα κτήρια, τα αρχαιολογικά ευρήματα, ο χαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων και η έκδοση πολεοδομικών αδειών για τουλάχιστον 968 κτήρια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού καταλήγοντας, είπε ότι «ο νους μας πρέπει να είναι στην μείωση της ανεργίας. Οι επενδύσεις "τύπου" Ελληνικού είναι το κλειδί μιας ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα.».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας