21 Σεπτεμβρίου, 2016

«Το Ελληνικό, πιλότος για επενδύσεις υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης»

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, τοποθετήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την Κύρωση της Σύμβασης για το Ελληνικό. Ξεκινώντας την ομιλία του, τόνισε πως η Κύρωση της Σύμβασης είναι ένα βήμα, που έπρεπε να γίνει από καιρό, προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος να γίνει πόλος ανάπτυξης για την περιοχή, καθώς πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο με σαφείς αναπτυξιακούς στόχους.

Σχολίασε, ότι το αρχικό «ξεπούλημα» έγινε πλέον ξεκούνημα, για να ξεκινήσει η επένδυση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους για τα 15 χρόνια, που κόλλησε η υπόθεση του Ελληνικού.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στους πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης, την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία και τόνισε πως χρειαζόμαστε μια ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και σεβασμό στο περιβάλλον κάτι που πρέπει να γίνει και στη συγκεκριμένη επένδυση. Η επένδυση του Ελληνικού θα πρέπει να αποτελέσει έναν πιλότο για αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας με βιώσιμα κριτήρια.

Ο κ. Μαυρωτάς στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι του αθλητισμού και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας του στο θέμα. Τόνισε, πως θα πρέπει να διατηρηθεί και γιατί όχι να ενισχυθεί ο αθλητικός χαρακτήρας του συγκεκριμένου χώρου, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την Ολυμπιακή κληρονομιά, που αφήσαμε να απαξιωθεί.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην ευκαιρία, που πρέπει να αδράξουμε, προκειμένου να διορθώσουμε κάποια λάθη και να δημιουργήσουμε χώρους για δραστηριότητες από τις οποίες θα επωφεληθούν πολίτες, σύλλογοι, σωματεία, ακόμα και εθνικές ομάδες, χωρίς να ξεχνάμε και τις δυνατότητες του αθλητικού τουρισμού. Επεσήμανε δε, ότι το μεγάλο στοίχημα για μια κοινωνία είναι να αυξήσει τον αθλητισμό, που κάνει σε σχέση με αυτόν που καταναλώνει από τον καναπέ.

Κλείνοντας την ομιλία του, έκανε λόγο για την επέτειο του ενός έτους από τη 2η θητεία ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τονίζοντας με έμφαση, πως το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να κάνει μια στροφή στον ρεαλισμό, να αποτινάξει την αλαζονεία και να ακούει πού και πού και την αντιπολίτευση. Η χώρα μας χρειάζεται επενδύσεις, όπως αυτή του Ελληνικού, συνέχισε, αλλά ταυτόχρονα είναι και εξετάσεις για το πώς αντιμετωπίζει τα μεγάλα projects, και σίγουρα όχι μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των ιδεοληψιών.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Μαυρωτάς - Αττικής