10 Ιανουαρίου, 2019

Θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα πολιτικής σταθερότητας στη χώρα

Ο Σπύρος Λυκούδης για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

Ο Σπύρος Λυκούδης παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο στο Open TV, σχολιάζοντας την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. "Ο κ.Πρωθυπουργός εχθές, μακράν των μέχρι εκείνη την ώρα λεγομένων από τους στενούς του συνεργάτες περί κυβέρνησης μειοψηφίας, ανοχής κ.λ.π. είπε το αυτονόητο "αν δεν έχω πλειοψηφία, θα την αναζητήσω εκ νέου στη Βουλή και αν δεν τη βρω θα πάω σε εκλογές". Νομίζω βεβαίως, ότι παρά το ότι αυτή την δυνατότητα την έχει κοινοβουλευτικά, η παρούσα κυβερνητική κρίση με τις πολιτικές της παρενέργειες, ο καλύτερος δρόμος για να ξεπεραστεί είναι η προσφυγή στις κάλπες.
Δεν υπήρξα ποτέ υποστηρικτής πρόωρων εκλογών, αλλά ακόμα και αν είναι εφικτή μία νέα κυβερνητική πλειοψηφία θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.

"Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης," είπε ο Σπύρος Λυκούδης και συνέχισε "Θεωρώ την Συμφωνία θετική και έχω πει ότι είμαι θετικός απέναντι της αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία σε ποιο πολιτικό κλίμα έρχεται στη Βουλή.Η άποψη για τη συμφωνία είναι θετική, η στάση όμως θα καθοριστεί με αποσαφηνισμένες τις πολιτικές εξελίξεις".

Δείτε τη συνέντευξη: