29 Φεβρουαρίου, 2016

Τα μέλη των Κοινοτήτων εξωτερικού στο Συνέδριο του Ποταμιού

Τα μέλη των Κοινοτήτων εξωτερικού δεν παρέλειψαν να επισημάνουν την ανάγκη να μιμηθεί η Ελλάδα τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στις χώρες που πλέον οι ίδιοι ζουν.

Μέλη των Κοινοτήτων του Ποταμιού στο εξωτερικό τίμησαν με την παρουσία τους το δεύτερο Συνέδριο του Ποταμιού, το οποίο έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Την κοινότητα του Ποταμιού από το Παρίσι εκπροσώπησαν η Σίλια Λάγκουρα και ο Παντελής Παπαδόπουλος. Την Κοινότητα της Ολλανδίας εκπροσώπησαν οι Αναστάσης Περράκης και Ιωάννης Κυριαζής. Δυναμικό παρών έδωσαν και τα μέλη της Κοινότητας Λονδίνου, Θανάσης Μπάκος και Αλέξανδρος Ονουφριάδης. Ο Γιώργος Κορκόβελος εκπροσώπησε τις Βρυξέλλες. Και ο Τάκης Μεταξάς, από τη μακρινή Βοστόνη, ήταν εκεί.

Τα μέλη των κοινοτήτων εξωτερικού συγκίνησαν με τις ομιλίες τους στην Ολομέλεια της δεύτερης μέρας του Συνεδρίου. Ο Παντελής, η Σίλια, ο Αναστάσης, ο Ιωάννης και ο Αλέξανδρος εξέφρασαν την ελπίδα τους για το μέλλον της χώρας, η οποία αποτελεί και κίνητρο τους. Δεν παρέλειψαν να επισημάνουν την ανάγκη να μιμηθεί η Ελλάδα τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στις χώρες που πλέον οι ίδιοι ζουν. Συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και στο debate, που οργανώθηκε από τη νεολαία του κινήματος, θέτοντας ερωτήματα στο Τζιάνι Πιτέλα και τον Γκι Φέρχοφσταντ.

Τα μέλη των Κοινοτήτων έπεισαν με την παρουσία τους και κέρδισαν την ψήφο των υπόλοιπων συνέδρων. Πλέον είναι εκλεγμένα μέλη της Επιτροπής Νεολαίας και της ΜΕΣΥΑ.

Σχετικά