17 Ιανουαρίου, 2015

Στο Ποτάμι βρήκα χώρο να δημιουργήσω

του Νίκου Νυφούδη Βρήκα ανθρώπους που είναι αγνοί και με ανοιχτά αυτιά. Και την κοινή λογική, η οποία είχε λείψει από το πολιτικό σύστημα.

Γράφει ο Νίκος Νυφούδης

Σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο χρονικά όπου χρειαζόταν να γίνει κάτι. Είναι, άλλωστε, τόσο υγιές σε μια δημοκρατία, όταν ένα παλιό σύστημα αποτυγχάνει να εμφανίζεται κάτι καινούργιο. Το Ποτάμι είναι η «ζωντανή» απόδειξη ότι το σύστημα είναι υγιές.

Εδώ βρήκα το χώρο που με εκφράζει και που μπορώ να δημιουργήσω, με τον τρόπο που έχω μάθει από την τοπική αυτοδιοίκηση. Το Ποτάμι είναι ένα κίνημα που δεν κουβαλάει τις αρρώστιες του παλιού κομματικού συστήματος και κάνει σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προσανατολισμού για τη χώρα. Βρήκα ανθρώπους που είναι αγνοί και με ανοιχτά αυτιά. Και την κοινή λογική, η οποία είχε λείψει από το πολιτικό σύστημα.

Στηρίζω τον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί είδα καθαρότητα στη ματιά του. Για πρώτη φορά, θεωρώ ότι κάποιος άνθρωπος ακούει και προσπαθεί να υλοποιήσει τα πράγματα τα οποία λες. Βαρέθηκα τους φωστήρες. Η συνάντησή μου μαζί του ήταν καθοριστική για να πάρω την απόφαση να μεταπηδήσω από την τοπική αυτοδιοίκηση στην κεντρική πολιτική σκηνή – μια απόφαση που θα με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή. Η κίνηση της δημιουργίας του Ποταμιού με γοήτευσε γιατί μου θύμισε λίγο τη δική μου προσπάθεια στην αυτοδιοίκηση το 2010. Τότε, μου έλεγαν «πού πας με τα μεγαθήρια;».

Ανήκω στο χώρο της Κεντροαριστεράς και έχω αποδείξει ότι δεν είμαι γυρολόγος. Στην πολιτική, είμαι της δράσης και όχι της θεωρίας. Η επιλογή του Ποταμιού ήταν απόλυτα συνειδητή. Αυτή τη στιγμή στο Ποτάμι βρήκα όλα αυτά τα οποία σήμερα, έχοντας το θεωρητικό υπόβαθρο και των σπουδών και της πολιτικής δράσης, αλλά και το επιχειρηματικό, μπορώ να τα κάνω πράξη, εφόσον με επιλέξει ο κόσμος.

Η πρόσκληση του Σταύρου Θεοδωράκη να ενταχθώ στο Ποτάμι ήταν για μένα μία πρόκληση. Μία πρόκληση που αποδέχτηκα με χαρά, αλλά και αίσθημα ευθύνης. Για να μπορώ να πω στην κόρη μου, όταν μεγαλώσει, ότι προσπάθησα να βελτιώσω τη χώρα στην οποία ζει.

* Ο Νίκος Νυφούδης είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης

17 Ιανουαρίου 2015