17 Ιανουαρίου, 2015

Είμαστε η επόμενη μέρα

της Μαρίλιας Κάνιστρα Γνωρίζουμε τι σημαίνει αγώνας για την επιβίωση, τι σημαίνει αδικία, τι σημαίνει παραγκωνισμός και πόσο η καθημερινότητά μας επιβαρύνεται από την ανικανότητα και ανεπάρκεια των κομματικών στρατών του παρελθόντος.

Αφήστε μας να αλλάξουμε τη χώρα!

Γράφει η Μαριλία Κάνιστρα

Χιλιάδες, εκατομμύρια λέξεις ξεχύνονται σαν ποταμός σε αυτές τις εκλογές. Ένα ποταμός από κάθε λογής αοριστία και βαρύγδουπες αερολογίες. Μέσα σε όλο αυτό το θόρυβο, ελάχιστες πραγματικές ιδέες και προτάσεις ακούγονται. Όλοι θέλουν να είναι χρήσιμοι, όλοι θέλουν να είναι αποτελεσματικοί. Και να μετατρέψουν την πόλη και το νομό μας σε έναν μικρό επίγειο παράδεισο.

Ελάχιστοι όμως έχουν να μας πουν πως ακριβώς θα το κάνουν αυτό. Γιατί, καλό το μεράκι, καλές και οι προθέσεις, αλλά με αυτά δεν πας και πολύ μακριά. Ένας βασικός λόγος που με ώθησε στην πολιτική είναι αυτός. Όπως και σεις, δεν ανέχομαι πλέον την αοριστία και το περίπου.

Και αυτή ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά του Ποταμιού. Ο Σταύρος, αλλά και όλοι εμείς οι συνεργάτες του, προερχόμαστε από τον «πραγματικό κόσμο» και όχι τον κόσμο της πολιτικής! Δουλέψαμε και δουλεύουμε σκληρά και κάθε μέρα για να δημιουργήσουμε συνθήκες αξιοπρέπειας σε ένα κράτος που θεωρεί τον πολίτη, εξ ορισμού εχθρό του.

Γνωρίζουμε τι σημαίνει αγώνας για την επιβίωση, τι σημαίνει αδικία, τι σημαίνει παραγκωνισμός και πόσο η καθημερινότητά μας επιβαρύνεται από την ανικανότητα και ανεπάρκεια των κομματικών στρατών του παρελθόντος. Η ζωή, προχωρά μπροστά με σχέδιο, γνώσεις, αφοσίωση και σκληρή δουλειά.

Σε αυτές τις συνθήκες, κάποιοι αποφασίσαμε να πάρουμε θέση. Να δράσουμε, να αναπτύξουμε και να παλέψουμε.

Οι ιδεολογίες της πονηριάς, του προσωπικού οφέλους και μόνο, της αδιαφορίας προς τον διπλανό μας και η νοοτροπία της μονοφαγίας δεν μπορούν να σηκώσουν μια χώρα και να τη βγάλουν από αυτήν την αποπνικτική αναπαραγωγή του φαινομένου του «ενός».

Μπορεί κάποιοι να επικαλούνται την εμπειρία ετών, αλλά με αυτήν την εμπειρία επαναλάμβαναν πράξεις εγωιστικές και εκμετάλλευσης του «πλούτου» της χώρας, που όπως είπαμε παραπάνω είναι οι ίδιοι της οι άνθρωποι.

Κάποιοι εξακολουθούν να παλεύουν και να στηρίζονται στα κυκλώματα, τα τζάκια, τις συντεχνίες τους. Οι νοοτροπίες δύσκολα αλλάζουν, αλλά τα πρόσωπα μπορούν να αλλάξουν.

Όσοι επαναλαμβάνετε μηχανικά το «δε γίνεται», κάντε στην άκρη και αφήστε μας να το κάνουμε.
Η ανοικοδόμηση και οι αλλαγές θα έρθουν μέσα από την αλλαγή των αρχών και της νοοτροπίας.
Είναι η δική μας χώρα και είναι η δική μας ώρα.

* Η Μαριλία Κάνιστρα είναι υποψήφια βουλευτής στον Νομό Αχαΐας

17 Ιανουαρίου 2015