27 Ιανουαρίου, 2016

Συνάντηση Ντεμιρτάς – Κύρκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συνάντηση με τον Σελαχεντίν Ντεμιρτάς, πρόεδρο του κουρδικού κόμματος HDP είχε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μ. Κύρκος στα πλαίσια της επίσκεψης του κούρδου πολιτικού στην ομάδα των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών.

Ο Μ. Κύρκος δήλωσε:

«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και να σας εκφράσω την αμέριστη υποστήριξή μας στην πάλη του κουρδικού λαού που απαιτεί τα δικαιώματα του. Και να εκφράσω και την αντίστοιχη υποστήριξη στον Τουρκικό λαό που παλεύει για την ελευθερία του τύπου και της έκφρασης και για τις πολιτικές ελευθερίες.
To Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε απερίφραστα την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΝΑ Τουρκία, όμως δεν είναι αρκετό. Θα ήταν πολύ σημαντικό να προτείνετε έναν οδικό χάρτη προς την ειρηνευτική διαδικασία, όπου μετά από την μονομερή κατάπαυση του πυρός από το PKK να ακολουθήσει μια διακομματική πρωτοβουλία από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση για την άρση των περιορισμών στη μετακίνηση των κατοίκων στην ΝΑ Τουρκία και τη λήξη της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Μόνο αν επικεντρωθούμε σε έναν τέτοιο στόχο θα μπορούσε και η ευρωπαϊκή υποστήριξη να αποδώσει καρπούς.»