29 Ιουνίου, 2016

«Σε ποιο ρυθμό βαράνε τώρα τα νταούλια;»

Φτηνούς στο αλεύρι κι ακριβούς στα πίτουρα, χαρακτήρισε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, την τακτική των Υπουργών της κυβέρνησης να νομοθετούν με διαδικασίες εξπρές, που υποκρύπτουν γκρίζες ζώνες, τονίζοντας ότι από τη μία φέρνουν ως κατεπείγον το νομοσχέδιο για την κύρωση της Σύμβασης του ΟΛΠ με την COSCO κι από την άλλη επικαλούνται την αρχή της μη ενδεδειγμένης νομοθέτησης για να αποσύρουν διατάξεις.

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τα θύματα της τυφλής τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, επισημαίνοντας πως η γειτονιά μας είναι εύθραυστη και χρειάζεται προσοχή από όλους.

Ο κ. Αμυράς επιχείρησε στην σημερινή ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών να διαλύσει κάποιους μύθους, που εντέχνως δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως:

1. «Κανείς δεν πρόκειται να μας διώξει από την Ευρώπη». Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με Μνημόνιο στην Ευρώπη, κάτι που την καθιστά αρκετά ευάλωτη.

2. «Θα χτυπάμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν». Τι ρυθμό βαράνε τώρα τα νταούλια, ρώτησε ο βουλευτής του Ποταμιού τον κ. Σταθάκη. Όταν το νόμισμα της 5ης πιο ισχυρής οικονομία στον κόσμο έφτασε μέσα σε ένα βράδυ σε ιστορικό χαμηλό των τελευταίων 30 ετών, τι πιστεύεται ότι θα γινόταν στην Ελλάδα, αν πριν ένα χρόνο αποφασίζαμε να βγούμε από την Ε.Ε.;

3. «Ο Σύριζα αλλάζει την Ευρώπη και διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό τοπίο». Όντως την άλλαξε, προς το πιο συντηρητικό και είδαμε τους Podemos να χάνουν έδαφος εξαιτίας του συγχρωτισμού τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας