20 Οκτωβρίου, 2015

Σε γκρίζες ζώνες η αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών

Oμιλία του Γιώργου Αμυρά, κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών για το ν/σ των τηλεοπτικών αδειών.

«Χρειάστηκε να περάσουν 30 σχεδόν χρόνια για το πρώτο νομοσχέδιο συνολικής ρύθμισης της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και οποία απογοήτευσις! Κατώτερο των περιστάσεων και της μακροχρόνιας αναμονής των πολιτών, οι οποίοι διαψεύστηκαν, περιμένοντας να μπουν ίδιοι κανόνες προς όλους με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο», είπε ο βουλευτής Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών στη Βουλή για το νομοσχέδιο της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών.

Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε στην προχειρότητα της νομοθέτησης, καθώς απουσιάζει η πρόβλεψη αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών και επεσήμανε ότι «η Κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης(ΕΣΡ), το οποίο σήμερα δεν έχει τη νόμιμη σύνθεση, παρά το ότι θα κληθεί να δημοπρατήσει τις τηλεοπτικές άδειες».

Καταλήγοντας, ο κ. Αμυράς είπε ότι «είναι απαράδεκτο ο υπουργός να αποφασίζει για τον αριθμό των αδειών, για τον αριθμό των εργαζομένων και για την τιμή εκκίνησης των αδειών κατά τη δημοπρασία, χωρίς καμία μελέτη. Αυτό σας καθιστά τον κλειδοκράτορα της αδειοδότησης και εκεί ξεκινάνε οι γκρίζες ζώνες».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας