11 Φεβρουαρίου, 2016

«Πράξη Πελατειακού Περιεχομένου: Δύο ρουσφέτια σε ένα άρθρο»

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς, τοποθετούμενος κατά τη συζήτηση της κύρωσης ακόμη 2 πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, τον περασμένο Δεκέμβριο, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εστίασε στο άρθρο 6 της 2ης ΠΝΠ, της ΠΝΠ που όπως χαρακτήρισε «ήρθε με τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς».

Επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία έχουν περάσει απαρατήρητα αλλά είναι ενδεικτικά της νοοτροπίας που έχει αναπτυχθεί στην κυβέρνηση, δηλαδή να νομοθετεί ακολουθώντας ρουσφετολογικές πρακτικές και μάλιστα της τελευταίας στιγμής, επί τροχάδην.
Ξεκινώντας από τη ρύθμιση για τη διπλή εξεταστική, που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας στους φοιτητές επί πτυχίω, για το έτος 2015-2016, ο κ. Μαυρωτάς σχολίασε ότι η κυβέρνηση για να φανεί αρεστή και βλέποντας τους φοιτητές ως εκλογική πελατεία, μετατρέπει τα Πανεπιστήμια σε εξεταστικά κέντρα εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μάλιστα σε αυτό το σημείο παρέθεσε και την πάγια θέση του Ποταμιού ότι τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να είναι στην πλήρη αρμοδιότητα των πανεπιστημίων και όχι στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης και των κομμάτων. Επανέλαβε ότι τα ΑΕΙ πρέπει να είναι αυτοδιοίκητα κι όχι αδιοίκητα και έρμαια δυναμικών μειοψηφιών.

Συνεχίζοντας την παρέμβασή του για επόμενη παράγραφο του άρθρου 6, την παράγραφο 5, ο βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε ότι: «Εδώ και αν η έννοια ρουσφέτι παίρνει σάρκα και οστά». Όπως είπε αυτή η ξαφνική αύξηση του ποσοστού των μοριοδοτηθέντων αθλητών που εισάγονται στις σχολές, από το 3% στο 4,5%, και μάλιστα μόνο για φέτος γεννά πολλά εύλογα ερωτήματα.

Ερωτήματα όπως τι συνέβη το 2015-2016 που να δικαιολογεί μια τέτοια επείγουσα, παρέκκλιση από τον νόμο και βέβαια γιατί αυτή η ρύθμιση έρχεται αφού πρώτα καταρτίστηκαν οι αντίστοιχοι πίνακες εισακτέων αθλητών στις 9/12/2015 από το Υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Μαυρωτάς αναρωτήθηκε εάν όλο αυτό έγινε για να χωρέσουν παιδιά των ημετέρων σε τμήματα και σχολές που δεν μπορούσαν να μπουν με το 3%.
Αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απάντηση επί του θέματος, από τον κ. Φίλη ο οποίος δικαιολόγησε τη συγκεκριμένη ρύθμιση ότι έγινε προς αποκατάσταση της αδικίας και της αναστάτωσης που προκάλεσε άλλη ρύθμιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! Στεκόμενος σε αυτό, ο βουλευτής του Ποταμιού σχολίασε την απαράδεκτη άγνοια του Υπουργείου για τους νόμους και τόνισε ότι αυτό δεν δείγμα σοβαρής λειτουργίας του κράτους καθώς αφήνει άλλους να ευνοούνται και άλλους να αδικούνται.

Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι είναι πολλά τόσα ερωτηματικά για 2 και μόνο διατάξεις ενός άρθρου και οι απαντήσεις της κυβέρνησης πρέπει να είναι ξεκάθαρες γιατί αλλιώς όπως είπε, όλα αυτά είναι ρουσφετολογικές και φωτογραφικές πρακτικές.
Οι κυβερνώντες έμαθαν πολύ γρήγορα τα παραθυράκια της εξουσίας και τώρα πια ξεπερνούν ακόμα και τους πρώτους διδάξαντες στις ρουσφετολογικές τακτικές.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την ομιλία: