22 Ιανουαρίου, 2015

Με το Ποτάμι, γιατί φέρνει νέες ιδεές

του Γιάννη Κωνσταντίνου Σήμερα το ΠΟΤΑΜΙ φέρνει νέες ιδέες. Ποτίζει τις άνυδρες περιοχές της πολιτικής με προτάσεις για το σίγουρο και το εφικτό.

Γράφει ο Γιάννης Κωνσταντίνου

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1966. Πήγα στο 3ο Δημοτικό και τέλειωσα το γυμνάσιο και το λύκειο του Γερμανικού Σχολείου. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.Στην ίδια έκανα το μεταπτυχιακό μου στο διοικητικό δίκαιο. Στα μαθητικά μου χρόνια εντάχθηκα στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Στα φοιτητικά συμμετείχα στη ΔημοκρατικήΕνότητα. Τότε εκλέχτηκα στο ΚΣ της ΦΕΑΠΘ.

Δικηγορώ στη Θεσσαλονίκη από το 1990. Από το 1999 έως το 2010 ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, από το 2002 επικεφαλής της παράταξης «Ανανεωτική Πρόταση Δικηγόρων». Για ένα χρόνο (2011-2012) ήμουν πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Έχω δυο κόρες.

Ο τόπος μας μπορεί να επιβιώσει μόνο αν απαλλαγεί από τα πρόσωπα και τις νοοτροπίες που απαξίωσαν τους ανθρώπινους και τους υλικούς πόρους του, από τα πρόσωπα και τις νοοτροπίες που έπαψαν από καιρό να σκέφτονται δημιουργικά κι υποβάθμισαν την άσκηση εξουσίας και πολιτικής σε πελατειακές εξυπηρετήσεις και ιδιοτελείς στοχεύσεις.

Μπαίνω στο ΠΟΤΑΜΙ γιατί το ρεύμα του με φέρνει και πάλι στον τρόπο που προσεγγίσαμε την πολιτική στη δεκαετία του ‘80. Τότε, μετά τη γενιά του Πολυτεχνείου κι απέναντι στο λαϊκισμό που έπνιγε τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, αναζητήσαμε δημιουργικές λύσεις για το σχολείο, το πανεπιστήμιο και τη δουλειά μας.

Σήμερα το ΠΟΤΑΜΙ φέρνει νέες ιδέες. Ποτίζει τις άνυδρες περιοχές της πολιτικής με προτάσεις για το σίγουρο και το εφικτό. Βρήκα τέτοιες και για τη δικαιοσύνη το χώρο που δουλεύω και υπηρετώ.

Διάβασα στο πρόγραμμά του ότι η ορθή και γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και κίνητρο για επενδύσεις. Διάβασα την πρόταση για την ίδρυση ειδικής υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου για το Δικαστικό Σώμα και συμφώνησα με τη θέση ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στην αξιολόγηση της δικαιοσύνης και των δικαστών γιατί αυτή δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μόνο του δικαστικού κλάδου.

Με όση εμπειρία κι εργατικότητα διαθέτω, έχω κάθε λόγο να αγωνιστώ με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ για τα ζητήματα που γνωρίζω καλύτερα, τη μεταρρύθμιση της διοίκησης και τις βαθιές τομές στην απονομή της δικαιοσύνης.

* Ο Γιάννης Κωνσταντίνου είναι υποψήφιος στην Β' Θεσσαλονίκης

22 Ιανουαρίου 2015

Σχετικά