22 Ιανουαρίου, 2015

Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις

της Θάλειας Στάχτου Στις εκλογές αυτές το Ποτάμι είναι το καινούργιο. Και είναι Ποτάμι καθαρό. Είναι η ασφαλής ελπίδα αλλαγής.

Γράφει η Θάλεια Στάχτου

Στις εκλογές αυτές πολλοί θα ψηφίσουν οργισμένοι. Οργισμένοι για την άσχημη, μίζερη, καταθλιπτική πραγματικότητα την οποία βιώνουμε και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των κυβερνώντων, που διαπιστώνονται κραυγαλέα. Άλλοι πάλι θα ψηφίσουν φοβισμένοι. Φοβισμένοι από τις ασάφειες, τους πειραματισμούς και τις περιπέτειες που υπόσχονται οι επίδοξοι κυβερνήτες. Υπάρχουν όμως και εκείνες και εκείνοι, που είναι πολλοί, μα πάρα πολλοί που θα ψηφίσουν σκεπτόμενοι. Σκεπτόμενοι ότι όλοι οι προηγούμενοι, αν επιλεγούν προδικάζουν στην ουσία το ίδιο αποτέλεσμα, αν και ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες: τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και την ματαίωση των ελπίδων για καλύτερες μέρες.

Αυτοί, οι σκεπτόμενοι, οι λογικοί και κοινωνικά ευαίσθητοι πολίτες είναι οι πολίτες στους οποίους απευθύνεται το Ποτάμι. Οι πολίτες στους οποίους στηρίζεται το Ποτάμι. Αυτοί οι πολίτες με το έργο τους, τις δουλειές τους, τις επιχειρήσεις τους, τη δημιουργία τους αποτελούν οι ίδιοι το πρόσωπο της αλλαγής που επιδιώκουν να υπάρξει.

Είμαστε το Ποτάμι Αλλαγής που θέλει να γίνει ορμητική δύναμη αλλαγών και στο πολιτικό πεδίο. Για την άμεση συγκρότηση της ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας με ευρύτατη κοινωνική και όχι απλώς κοινοβουλευτική στήριξη. Με σαφέστατο πρόγραμμα και ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης για την εξασφάλιση της χώρας στο ευρώ και στην Ευρώπη. Με δεσμευτικό σχέδιο αλλαγής του πελατειακού και παρασιτικού κράτους και της κατ'ευφημισμό Δημόσιας διοίκησης και της Δικαιοσύνης.

Στις εκλογές αυτές το Ποτάμι είναι το καινούργιο. Και είναι Ποτάμι καθαρό. Είναι η ασφαλής ελπίδα αλλαγής.

Υπάρχει και ένας επιπλέον λόγος, τοπικός. Η κατά γενική ομολογία υπό-εκπροσώπηση της Μαγνησίας την προηγούμενη περίοδο από το σύνολο των βουλευτών, εκπροσώπηση που έμεινε στο επίπεδο των αναφορών, των υπομνημάτων, των εξυπηρετήσεων και των «κατόπιν ενεργειών», με χαρακτηριστική την έλλειψη καινοτόμων ιδεών και πρωτοβουλιών. Αυτό πρέπει ν΄ αλλάξει δραστικά. Χρειάζονται βουλευτές μάχιμοι, μέσα στις συλλογικότητες και τα κινήματα των πολιτών, με πνεύμα ανάδειξης και συντονισμού των φορέων της περιοχής μας, με διεκδικητικό σχέδιο και ανάλογο δείγμα γραφής κατά την νέα περίοδο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που ξεκινά τώρα. Αυτή θα είναι η έδρα του βουλευτή Μαγνησίας που θα αξιοποιήσει το Ποτάμι και έτσι θα πολιτευθεί προς όφελος πρωτίστως της τοπικής κοινωνίας.

* Η Θάλεια Στάχτου είναι υποψήφια με το Ποτάμι στη Μαγνησία

22 Ιανουαρίου 2015