20 Ιανουαρίου, 2015

Το Ποτάμι εκφράζει το καλό

του Βαγγέλη Αργυρού ...και στο τέλος το καλό θα νικήσει!

Γράφει ο Βαγγέλης Αργυρός

Δευτέρα πρωί, μέσα στο ferry για Μαρμάρι, προσπαθώ να φέρω στο μυαλό μου την αρχή αυτού του ταξιδιού, την πρώτη συγκέντρωση του Ποταμιού στο Νομισματικό Μουσείο πριν από περίπου 11 μήνες. Τότε που λίγο πριν είχα διαβάσει εκείνο το άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη και για πρώτη φορά άκουσα ένα “Ξεκινάμε!” λίγο διαφορετικό από τα άλλα.

Το Σταύρο δεν τον γνώριζα προσωπικά. Παρακολουθούσα τη δημοσιογραφική δουλειά του μέσα από εκπομπές και κείμενα και – για να είμαι ειλικρινής – πήγα λίγο διστακτικά σε εκείνη την πρώτη συγκέντρωση. Και ξαφνικά είδα αρκετούς ανθρώπους τσαντισμένους με όλα αυτά που συμβαίνουν στη Ελλάδα και την Ευρώπη μα ταυτόχρονα αισιόδοξους και αποφασισμένους.

Αντιλήφθηκα ότι υπάρχουν και άλλοι με τους ίδιους προβληματισμούς, άκουσα να λένε αυτά που λέγαμε όλοι στις δουλειές και στις παρέες μας. Ότι δηλαδή δεν πάει άλλο, πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα άμεσα, αλλά με μυαλό και λογική. Και κάπως έτσι το ένα έφερε το άλλο και βρέθηκα εκλεγμένος σύνεδρος στο Λαύριο και μετά στην Επιτροπή Δια Ταύτα και μετά τοπικός συντονιστής εθελοντών ...και τώρα υποψήφιος στην Εύβοια.

Οι δύο πιo συχνές ερωτήσεις λοιπόν που δέχομαι εδώ και μήνες από φίλους και γνωστούς είναι “γιατί στην πολιτική;” και “γιατί στο Ποτάμι;”. Πιστεύω ότι στην πρώτη απάντησα παραπάνω. Οι απαντήσεις πολλές στη δεύτερη ερώτηση.

Γιατί το Ποτάμι
προωθεί την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε βασικά ανθρώπινα αγαθά: την παιδεία, την εργασία, τη δικαιοσύνη
δίνει ξεκάθαρες θέσεις και προτείνει λογικές και εφαρμόσιμες λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας
προβάλλει την υγιή, ουσιαστική και δημιουργική συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων
έχει ανθρώπους με καθαρά χέρια και ανοιχτά μυαλά
μπορεί να εξασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, σε μία Ευρώπη που έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης

Γιατί πιστεύω ότι το Ποτάμι εκφράζει το καλό …και στο τέλος το καλό θα νικήσει!

* O Βαγγέλης Αργυρός είναι υποψήφιος στον Νομό Εύβοιας

20 Ιανουαρίου 2015