20 Ιανουαρίου, 2015

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

του Νίκου Ρίζου Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να δράσω μέσα από το πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού, καθώς το Ποτάμι απηχεί τις απόψεις, τις ιδέες μου και με τίμησε τόσο πολύ που με επέλεξε.

Γράφει ο Νίκος Ρίζος

Μου λένε οι φίλοι: "Καλά, όλοι κάνουν ανακοίνωση υποψηφιότητας, εσύ δεν θα κάνεις;"
Ας είναι λοιπόν 2:00 τα ξημερώματα, εγώ θα ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου, αλλά με τη δέουσα επισημότητα.

Φίλες και φίλοι,
Σας ανακοινώνω την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι στις βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου. Ποιοι λόγοι με ώθησαν να πάρω τη συγκεκριμένη απόφαση; Να είστε βέβαιοι πως δε θα σας κουράσω αναφέροντας λόγους χιλιοειπωμένους, που προφανώς θα σας έκαναν να δυσανασχετήσετε. Έλαβα αυτήν την απόφαση, γιατί μου λένε: «Συνέχεια, κάνεις διαπιστώσεις!»

ΟΧΙ! Δεν είναι έτσι, γιατί συμμετέχω στα κοινά, αλλά έξω από το πλαίσιο της εξουσίας(π.χ.δημοτική διαβούλευση ,αθλητικός σύλλογος, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων , οικολογία και ακτιβισμός-ΑLMOPISTAS, εμπορικός σύλλογος.) Τώρα, λοιπόν, νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να δράσω μέσα από το πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού, καθώς το Ποτάμι απηχεί τις απόψεις, τις ιδέες μου και με τίμησε τόσο πολύ που με επέλεξε. Ολοκληρώνοντας θα σημειώσω τα λόγια του Καζαντζάκη, που έχω πάντοτε στο μυαλό μου και είναι η απάντηση σε όλους εκείνους που κουράστηκα να τους ακούω να μου λένε: «Εσύ θα αλλάξεις τον κόσμο;»

« Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.»

Με εκτίμηση

* Ο Νίκος Ρίζος είναι υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Πέλλας

20 Ιανουαρίου 2015