16 Ιανουαρίου, 2015

Το Ποτάμι απέχει από τον λαϊκισμό

της Τζίνας Δαβιλά Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι ανάγκη για όποιον ζει σε οργανωμένη κοινωνία. Άρα πολιτικοί είμαστε όλοι, είτε από τη θέση του πολίτη, είτε από την θέση των αρμοδιοτήτων ενός πολιτικού, ο οποίος οπωσδήποτε είναι υπηρέτης των πολιτών.

Γράφει η Τζίνα Δαβιλά

Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, είναι ανάγκη για όποιον ζει σε οργανωμένη κοινωνία. Άρα πολιτικοί είμαστε όλοι, είτε από τη θέση του πολίτη, είτε από την θέση των αρμοδιοτήτων ενός πολιτικού, ο οποίος οπωσδήποτε είναι υπηρέτης των πολιτών.

Το Ποτάμι απέχει από τον λαϊκισμό. Εκεί που οι άλλοι, κομματάρχες και κομματο-κατευθυνόμενοι, γνωρίζουν άριστα την τέχνη της συκοφαντίας, της αρπαχτής και των συμφωνιών κάτω από το τραπέζι, το Ποτάμι γνωρίζει την τέχνη της Δημιουργίας. Από την θεωρία περνά στην πράξη. Δεν χάνει χρόνο κοιτώντας δεξιά ή αριστερά ή απαντώντας στις όποιες κακοήθειες σπέρνουν οι δηλητηριώδεις γλώσσες. Ψηλώνει το βλέμμα και στοχεύει στην Δικαιοσύνη, στην Παιδεία, στην Εργασία. Γιατί και τα τρία είναι ζήτημα Πολιτικής.

Αυτή είναι η πολιτική του Ποταμιού, αυτή και η δυναμική του. Απλώνει το χέρι στους απλούς, σκεπτόμενους, προβληματισμένους και συνετούς πολίτες, που όπως φαίνεται, το ένστικτο, η λογική τους και η ανάγκη έφεραν το Ποτάμι σε δέκα μόλις μήνες ως την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Το Ποτάμι είναι η αρχή μιας νέας πολιτικής φιλοσοφίας και αντίληψης .

Για αυτούς τους λόγους είμαι με τον Σταύρο καταθέτοντας τον εαυτό μου. Για να έχω την χαρά να διηγηθώ μετά από χρόνια που όλα θα είναι καλύτερα: «Ναι, ήμουν κι εγώ μαζί τους».

* Η Τζίνα Δαβιλά είναι υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου

16 Ιανουαρίου 2015