23 Απριλίου, 2018

Ποιος φορέας έλυσε τα προβλήματα όλων των προηγούμενων υφιστάμενων;

Παρέμβαση Γρηγόρη Ψαριανού στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου

«Θα ήθελα να ρωτήσω όλους τους φορείς και τους παριστάμενους Υπουργούς να μας απαντήσουν, σε οποιαδήποτε περιοχή δραστηριοτήτων της πολιτικής και της Πολιτείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην κεντρική εξουσία, σε όλα τα Υπουργεία, σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες, όπου υπάρχουν δεκάδες συγκροτημένοι φορείς: ποιος εικοστός πέμπτος φορέας έλυσε τα προβλήματα των προηγούμενων εικοσιτεσσάρων υφιστάμενων; Έναν μόνο να μου πείτε».

Το ερώτημα αυτό έθεσε ο ειδικός αγορητής με το Ποτάμι, Γρηγόρης Ψαριανός, στην παρέμβασή του κατά τη διαδικασία της ακρόασης φορέων στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητείτο το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Σύσταση Φορέα Αναπλάσεων της πόλης των Αθηνών», το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και κυρίως από την πλευρά του Δήμο Αθηναίων που είναι και ο βασικός αρμόδιος για τα θέματα της πρωτεύουσας.

«Εάν είχαμε ένα νομοσχέδιο για την ανάπλαση της χώρας και του χώρου, ένα σχέδιο νόμου τομή για να αλλάξει η φυσιογνωμία της χώρας, θα ήταν πάρα πολύ λογικό να το συζητήσουμε. Ο φορέας ανάπλασης της πόλης των Αθηνών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου Αθηναίων. Ο φορέας ανάπλασης της Περιφέρειας Αττικής είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Όλα τα άλλα είναι κόλπα. Είναι συγκεντρωτισμός, για να ελέγχει η Κυβέρνηση και να βάζει χέρι στους δήμους, στις περιφέρειες και να βολεύουμε πελάτες», τόνισε κλείνοντας αυτό το ερώτημα – παρέμβαση ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: