1 Απριλίου, 2016

«Όπως όλα δείχνουν, χίμαιρα και το πακέτο Γιουνκέρ»

Στο μέσον της περιόδου ισχύος του προγράμματος Γιουνκέρ, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, δεν μας άφησε καμιά αμφιβολία για την αδυναμία έγκαιρου προγραμματισμού και αξιοποίησης, ενός από τα λιγοστά αναπτυξιακά εργαλεία που είχαμε στη διάθεσή μας.

Παράλληλα, επιβεβαιωνόμαστε δυσάρεστα, δεδομένου ότι όλα αυτά τα είχαμε επισημάνει με την από 18/3/2016 (αρ. πρωτ. 4075) σχετική ερώτησή μας, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Επιπλέον, όμως, αποκαλύπτεται ότι και ο κ. Σπίρτζης, ανερυθρίαστα, ανακοίνωνε ψευδώς, ευρισκόμενος στην Κρήτη την ένταξη του πολύπαθου έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στο πλαίσιο του προγράμματος.

Βέβαια, αν ο ΒΟΑΚ, το Κρητικό «γεφύρι της Άρτας» δεν έχει ακόμη ωριμάσει, πόσο μάλλον οποιοδήποτε άλλο έργο αφορά την Κρήτη, που για ακόμη μια φορά βρίσκεται έξω από τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της Πολιτείας.

Δυστυχώς όμως κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού η λίστα για το πακέτο Γιουνκέρ του κ. Σταθάκη αποτελεί περισσότερο έναν κατάλογο επιθυμιών και όχι μια τεκμηριωμένη και ώριμη εθνική πρόταση.

Για άλλη μια φορά, «βρέχει» ευρωπαικά κονδύλια και εμείς κρατάμε ομπρέλα…

Δείτε το link της ερώτησης εδώ.

Σπύρος Δανέλλης - Ηρακλείου

Σχετικά