10 Απριλίου, 2019

Όλα στο φως, όχι στα μανταλάκια

Ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και τον Γιώργο Πίκουλα, του Πρώτου Προγράμματος.

Στο «Ποτάμι» παρακολουθούμε με ενδιαφέρουν την διαμάχη μεταξύ του νέου και του παλαιού καθεστώτος σε σχέση με την υπόθεση Novartis και εξ αρχής είχαμε τοποθετηθεί υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα σκάνδαλο το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί αλλά όχι να εργαλειοποιηθεί, σημειώνει ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής με «Το Ποτάμι»

Ο κ. Μαυρωτάς επεσήμανε σε σχέση με την Novartis ότι η λογική του όλα στο φως δε σημαίνει και όλοι στα μανταλάκια για να αποδείξουν εκ των υστέρων ότι δεν είναι ένοχοι. Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα πρέπει να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της όσο καλύτερα μπορεί και θα δούμε τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει σε σχέση με πέρυσι. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην υπόθεση αυτή η πολιτική μπαίνει στο θέμα της εκμετάλλευσης του γεγονότος πριν τελειώσει η δικαιοσύνη την δουλειά της και ως εκ τούτου στο «Ποτάμι» «επιμένουμε στην θεσμική αντιμετώπιση των πραγμάτων».

Αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις ο κ. Μαυρωτάς έδωσε τα εύσημα στο οικονομικό επιτελείο, λέγοντας ότι η χώρα φαίνεται να ανακτά κάπως την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη δηλαδή των αγορών, ωστόσο το θέμα είναι να ανακτήσει και την εμπιστοσύνη των επενδυτών διότι στο κομμάτι αυτό δεν πάμε καθόλου καλά καθώς αντί για αύξηση είχαμε μείωση των επενδύσεων το 2018». Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της πρόωρης εξαγοράς μέρους του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις ότι είναι θετικές και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ως προς το θέμα της καθυστέρησης των επενδύσεων απαιτούνται μεταρρυθμιστικές ενέργειες, οι οποίες έχουν καθυστερήσει πολύ ενώ απέδωσε την έλλειψη επενδύσεων ως ένα βαθμό και σε ιδεοληψίες σε σχέση με την ιδιωτική πρωτοβουλία και το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει καχύποπτα οτιδήποτε που έχει να κάνει με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο ίδιος κατέληξε ότι πρόταση του «Ποταμιού» δεν είναι η ασυδοσία αλλά ούτε και η ακινησία.

Για την εξελίξεις την επομένη των εκλογών ο κ. Μαυρωτάς δήλωσε ότι «το γεγονός ότι συμπορευόμαστε με την κυβέρνηση σε κάποια συγκεκριμένα θέματα ασφαλώς δεν πρόκειται για συγχωροχάρτι για άλλα θέματα, στα οποία διαφωνούμε και είναι αρκετά. Οι εκλογές είναι ένα μεγάλο στοίχημα για να δείξουμε ότι το Ποτάμι είναι δυνατό και παραμένει ορμητικό και είναι ένας μεταρρυθμιστικός πόλος στο κέντρο του πολιτικού συστήματος. Έχουμε ένα πρόγραμμα και η οποιαδήποτε συνεργασία θα γίνει και με βάση αυτό. Το βέβαιο είναι ότι θέλουμε να συμβάλουμε στην πολιτική σταθερότητα της επόμενης μέρας. Θα πρέπει να υπάρχουνε κάποιες συνεννοήσεις και με ποιον θα κάνουμε τις συνεννοήσεις αυτές εξαρτάται από το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών».

Ακούστε το απόσπασμα:

Πηγή: ΕΡΤ