27 Νοεμβρίου, 2018

Μονωτικό στοπ στις επενδύσεις

Ομιλία Γ. Αμυρά στην πρώτη συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό 2019

«Πέρσι τέτοια εποχή ο κ. Τσακαλώτος έλεγε ότι φέτος θα έχουμε τόσες πολλές επενδύσεις, που θα πρέπει να τις περνάμε από φίλτρο, προκειμένου να επιλέγουμε τις πιο αποδοτικές. Και ακόμη περιμένουμε. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 7,9% και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό στο τέλος του έτους θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο 0%... Φαίνεται, ότι ο κ. Τσακαλώτος αντί για φίλτρο στις επενδύσεις έβαλε μονωτικό στοπ», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατά την πρώτη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2019.

«Ο Σύριζα υποσχόταν σκίσιμο των μνημονίων, αλλά έβαλε τη χώρα σε μία μεγάλη περιπέτεια με κόστος άνω των 100 δισεκατομμυρίων, που πληρώνουν κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι. Ξιφουλκούσε κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και εκχώρησε όλη την κρατική περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Υποσχόταν σεισάχθεια και επί των ημερών Τσίπρα έχουμε δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς. Μιλούσε για ματωμένα πλεονάσματα και η κυβέρνηση εμφανίζει αυτοβούλως θηριώδη πλεονάσματα 4.5% σε συνθήκες αναιμικής ανάπτυξης. Υποστήριζε, ότι είχε εθνικό σχέδιο, αλλά με το πέρας του μνημονιακού προγράμματος φάνηκε η πολιτική του γύμνια. Μιλά για τον πρώτο προϋπολογισμό εξόδου από την κρίση, αλλά αντιγράφει όλες τις πρακτικές που μας οδήγησαν στο πελατειακό κράτος και στην χρεοκοπία.

Το λάθος έχει πληρωθεί ακριβά από την οικονομία και τη χώρα και δεν πρέπει να επαναληφθεί με τον νέο προϋπολογισμό» σχολίασε κλείνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Αμυράς.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο της ομιλίας: