13 Δεκεμβρίου, 2018

Τεστ μνήμης στους Υπουργούς των Συριζανέλ

Ομιλία Γιώργου Αμυρά στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2019

Τεστ παρατηρητικότητας και καλής μνήμης πραγματοποίησε στους παρισταμένους Υπουργούς των Συριζανέλ ο βουλευτής, Γιώργος Αμυράς, στη Βουλή κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό του 2019.

Μετά την παρέμβαση Τσακαλώτου στην έναρξη της συνεδρίασης, με την οποία ζητούσε από τα κόμματα να καταδικάσουν τις κατηγορίες περί προδοσίας και προδοτών, που ακούστηκαν εχθές στην αίθουσα από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γ. Αμυράς προκάλεσε τους Υπουργούς Χουλιαράκη, Φωτίου, Αραχωβίτη, Σαντορινιό και Βασιλειάδη να βρουν ποιος πολιτικός είχε δηλώσει «Διερωτόμαστε ποιος Έλληνας πολιτικός, ποιος Υπουργός ή πρωθυπουργός μπορεί να βάλει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης του δημόσιου πλούτου και επίσης διερωτόμαστε, εάν μια τέτοια επιλογή δεν σημαίνει έσχατη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα. Και αν δεν σημαίνει αυτό προδοσία, τότε τι είναι προδοσία;".

Στην αμήχανη σιωπή τους ο βουλευτής αποκάλυψε, ότι αυτή η ακραία και τοξική δήλωση έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα στις 29/09/2011 και εναντίον του τότε πρωθυπουργού, Γεωργίου Παπανδρέου.

Τέλος, ο Γ. Αμυράς ως Γενικός Εισηγητής του Ποταμιού για τον προϋπολογισμό δήλωσε από το βήμα ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό των Συριζανέλ.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: