27 Απριλίου, 2017

O Πανελευσινιακός ξέρει μπάλα… ο Τσίπρας;

Ομιλία κατά την συζήτηση του Σ/Ν "Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων"

«Πιο πιθανό είναι να γνωρίζει ο προπονητής του Πανελευσινιακού τι πρέπει να κάνει για να κοντράρει η ομάδα του την Μπαρτσελόνα, παρά ο Τσίπρας τι χρειάζεται για να βγει η χώρα από την ύφεση», είπε στην σημερινή του ομιλία στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αναφορές του πρωθυπουργού στις δύο ομάδες.

Το πρόβλημα είναι ότι στο μνημονιακό πρωτάθλημα υπήρχαν και άλλοι «Πανελευσινιακοί» όπως η Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρος με τη διαφορά ότι οι ομάδες αυτές τώρα παίζουν στο Champions League, διότι τα κόμματα εκεί κατάφεραν να φτάσουν σε πολιτική συμφωνία για την έξοδο από τα μνημόνια. Αντίθετα εδώ, ανέφερε ο κ. Αμυράς, κινδυνεύουμε να πέσουμε και από τη Β’ Εθνική διότι ο προπονητής Τσίπρας ενώ υποσχόταν ότι θα έσκιζε τα μνημόνια έχει φέρει ήδη ένα και ετοιμάζει ακόμη ένα δεύτερο ως κάβα σπάζοντας κάθε παγκόσμιο ρεκόρ.

Σχετικά με την έξοδο του Πάσχα, την οποία ο κ. Τσίπρας έκρινε ως την πιο αυξημένη των τελευταίων ετών, ο κ. Αμυράς απάντησε ότι η κίνηση στα διόδια δεν μπορεί να αποτελεί δείκτη ανάπτυξης, αλλά ακόμη και τα στοιχεία που επικαλείται ο πρωθυπουργός δεν ήταν τα σωστά, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από την Μεγάλη Πέμπτη έως την Κυριακή του Πάσχα κινήθηκαν προς τις εξόδους των εθνικών οδών 399.245 οχήματα, 32.061 λιγότερα σε σχέση με το 2016, δηλαδή μείωση 8%.

Τέλος, ο κ. Αμυράς είπε ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε γενναίες διορθώσεις, όπως να απεμπλέξει τη διαδικασία από τα δικαστήρια, να εντάξει ποιοτικά κριτήρια για την υπαγωγή στην εξωδικαστική ρύθμιση, όπως τη διατήρηση θέσεων εργασίας και να κλείσουν όλα τα παραθυράκια που επιτρέπουν σε στρατηγικούς κακοπληρωτές να συνεχίσουν «να ζουν και να βασιλεύουν εις υγείαν των κορόιδων».