15 Σεπτεμβρίου, 2015

O Μίλτος Κύρκος και ο Τζιάνι Πιτέλα επισκέφτηκαν στρατόπεδο προσφύγων, στο Roszke της Ουγγαρίας

Αντιπροσωπεία των σοσιαλδημοκρατών του ΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο Τζ. Πιτέλλα επισκέφτηκαν τη Δευτέρα το τελευταίο συνοριακό πέρασμα μεταξύ Ουγγαρίας και Σερβίας, λίγες ώρες πριν αυτό κλείσει.

Ο Τζ. Πιτέλλα δήλωσε: "Η αντιπροσωπεία της ομάδας μου κι εγώ θέλουμε να τονίσουμε την σημασία της αλληλεγγύης. Χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει Ευρώπη, Χωρίς αλληλεγγύη δεν είμαστε άνθρωποι. Πρέπει να αναδιαμορφώσουμε την Ευρώπη σε αυτή τη βάση, την βάση της αλληλεγγύης."

Από την Ελλάδα συμμετείχε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος που δήλωσε: "Δεν υπάρχει λύση έξω από τις ευρωπαϊκές αξίες, δεν υπάρχει Ευρώπη ‘à la carte’. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό, εμείς στην Ελλάδα, εσείς εδώ στην Ουγγαρία. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να σωθούν, και θα τους σώσουμε."

Ο Τζιάνι Πιτέλλα αναφέρθηκε και στο Ποτάμι: "θέλω να υπογραμμίσω την γνήσια και σαφή δέσμευση που έχει το Ποτάμι στον δρόμο της μεταρρύθμισης. Η Ελλάδα χρήζει μεταρρυθμίσεων και το Ποτάμι είναι ένας σημαντικός πρωταγωνιστής σε αυτή την κατεύθυνση".