15 Ιουνίου, 2016

«Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με λαϊκισμό»

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, στo πλαίσιο της συζήτησης για τον αναπτυξιακό νόμο.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα, δήλωσε σχετικά με το συλλαλητήριο των «Παραιτηθείτε»: «Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με λαϊκισμό. Γιατί έπονται τερατογενέσεις.», υποστηρίζοντας πως εκείνοι που υποστηρίζουν τον ορθό λόγο, οφείλουν και να πράττουν ορθολογικά.

Ο Σπύρος Δανέλλης σχετικά με τα επεισόδια προπηλακισμών κατά του κ. Πολάκη και του κ. Κατρούγκαλου, σημείωσε πως οι πράξεις τραμπουκισμού πρέπει να καταδικάζονται χωρίς αστερίσκους και να μην αλλάζουν πρόσημο κατά περίσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ αδιανόητους τους προπηλακισμούς της Ιεράπετρας, καθώς επίσης και ό,τι έγινε στο Ηράκλειο μια μέρα πριν, με τον κ. Κατρούγκαλο. Όπως και εσείς τα θεωρείτε αδιανόητα. Εσείς, όμως, χρεώνετε και καταδικάζετε τα πρόσωπα, τα οποία προπηλάκισαν τους δύο Υπουργούς σας, και όχι την ίδια την πράξη του τραμπουκισμού.»

Δείτε το βίντεο: 

https://www.youtube.com/watch?v=rjEzspNLSxY

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Σε λίγες ώρες, έχουμε το συλλαλητήριο των «Παραιτηθείτε».
Ο λαϊκισμός δεν αντιμετωπίζεται με λαϊκισμό.
Γιατί έπονται τερατογενέσεις.
Όσοι υπερασπιζόμαστε τον ορθό λόγο, οφείλουμε να πράττουμε ορθολογικά.
Ούτε θυμικά, ούτε υστερόβουλα και μικροκομματικά.
Η πρωτοβουλία αυτή είναι εκτός πολιτικού τόπου και χρόνου, για αυτό και κατά την άποψή μου, μη χρήσιμη.
Βεβαίως η άποψη του κ. Φίλη, ο οποίος ουσιαστικά είναι ο μέγας χορηγός επικοινωνίας της εν λόγω εκδήλωσης είναι αδιανόητη, για μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα, όπου το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» έχει λυθεί εδώ και δεκαετίες.
Με τον Υπουργό Υγείας, τον κ. Πολάκη μας χωρίζει πολιτισμικό χάος.
Θεωρώ όμως αδιανόητους τους προπηλακισμούς της Ιεράπετρας, καθώς επίσης και ό,τι έγινε στο Ηράκλειο μια μέρα πριν, με τον κ. Κατρούγκαλο.
Όπως και εσείς τα θεωρείτε αδιανόητα.
Εσείς, όμως, χρεώνετε και καταδικάζετε τα πρόσωπα, τα οποία προπηλάκισαν τους δύο Υπουργούς σας, και όχι την ίδια την πράξη του τραμπουκισμού.
Και εκεί έγκειται η μεγάλη μας διαφορά.
Και δυστυχώς ακόμη και σήμερα, δεν φαίνεται να έχετε αντιληφθεί τη ζημιά που κάνατε με το «αγκάλιασμα» των Αγανακτισμένων και κάθε μορφής βίας και ανομίας, στο όνομα της «ιεράς οργής».
Έτσι σήμερα πληρώνετε τα επίχειρα της αφροσύνης σας, να πάρετε την εξουσία μετερχόμενοι κάθε λαϊκιστικού και δημαγωγικού μέσου.