5 Δεκεμβρίου, 2015

«Ο κατήφορος για την οικονομία της Θράκης δεν έχει τέλος»

Ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης, που απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ από το "Ποτάμι" για την επιδότηση του 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης, ήταν ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών κ. Χουλιαράκης, ο οποίος παραπέμπει το θέμα στον κ. Σταθάκη και τον κ. Σκουρλέτη.

Πρόλαβε, όμως, ο κ. Σταθάκης να απαντήσει στους φορείς της Θράκης σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας, στην οποία δεν κλήθηκε ουδέποτε ως βουλευτής ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, ότι το 12% καταργείται οριστικά.

Ακολουθεί η δήλωση του βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ:
Σε μία εποχή που η κάθε θέση εργασίας αποτελεί πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο αλλά και στοιχείο άσκησης κοινωνικής ευθύνης, η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Θράκης, του μεγαλύτερου «εργοδότη» της περιοχής, συνιστά εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση επιβίωσης της περιοχής μας, συγκράτησης της καλπάζουσας ανεργίας και ευκαιρία για μία νέα αρχή.

Οι επιχειρήσεις της Θράκης περίμεναν μέχρι χθες τουλάχιστον, έναντι της φορολογικής και ασφαλιστικής τους συνέπειας, να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στις δικές της υποχρεώσεις.

Ο κ. Σταθάκης όμως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βάζουν οριστικά ταφόπλακα στην προσδοκία λήψης της επιδότησης του κόστους εργασίας του 12%, που καθυστερεί από το 2010, σε ένα από τα ελάχιστα δηλαδή κίνητρα που μάς είχαν απομείνει και έδιναν οικονομικές ανάσες στην καθημαγμένη επιχειρηματικότητα του τόπου μας.

Ο κατήφορος δυστυχώς για την Θράκη δεν έχει τέλος.