28 Μαΐου, 2015

Δεν έδωσε καμία εξήγηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 5 αεροσκαφών

Καμία απάντηση για τη στροφή 180ο μοιρών για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 5 αεροσκαφών δεν έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε για το θέμα ο Βουλευτής Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης.

Καμία απάντηση για τη στροφή 180ο μοιρών για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 5 αεροσκαφών δεν έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένος κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε για το θέμα ο Βουλευτής Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης.

Ο κ.Καμμένος δεν παρείχε καμία εξήγηση, γιατί ενώ πριν λίγους μήνες στην αντιπολίτευση δεν το ψήφιζε στη Βουλή, ως υπουργός το έβαλε ως πρώτο θέμα στο ΚΥΣΕΑ.

Το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι δεν ισχύει ο χαρακτηρισμός «σαβούρα» για τα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, που του αποδίδει η πρώην Βουλευτής του κόμματός του κα Ραχήλ Μάκρη.

Σήμερα επίσης ο κ. Καμμένος παραδέχτηκε ότι πράγματι υπήρξε πρόταση άλλης εταιρίας και μάλιστα από το 2010 για την απόκτηση νέων αεροσκαφών.

Το κόστος των ΝΕΩΝ αεροσκαφών ήταν 42,5 εκ ευρώ ανά αεροσκάφος για την επιτήρηση μόνο της επιφάνειας, όπως ανέφερε ο κος Υπουργός ή 73,5 εκ ευρώ για έκδοση αντιστοίχων δυνατοτήτων με τα υπό ανακατασκευή P3.

Θα δίναμε δηλαδή 367,5 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση ΝΕΩΝ αεροσκαφών αντί πολύ περισσοτέρων για την ανακατασκευή παλαιών!
Ισχυρίστηκε βέβαια ότι η υποστήριξη, η εκπαίδευση, τα ανταλλακτικά κλπ. θα κόστιζαν επί δύο, δηλαδή θα έφθανε το τελικό ποσό το 1 δις! Αυτά βέβαια χωρίς να παρουσιάσει κανένα σχετικό έγγραφο, καμία σχετική μελέτη.

Επίσης απαντώντας εμμέσως στις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Ήσυχου περί ενδεχόμενου «παγώματος» του προγράμματος είπε ότι «τα αεροπλάνα μπήκαν μπρος » και το πρόγραμμα ξεκινάει.

Εν τέλει η κυβέρνηση πρέπει να βγει και να διευκρινίσει τι ισχύει από τα δύο, εξετάζεται το ενδεχόμενο παγώματος όπως είχε πει ο κ.Ήσυχος ή το πρόγραμμα θα ξεκινήσει κανονικά όπως λέει τώρα ο κ.Καμμένος;

Δείτε το βίντεο της συζήτησης εδώ:

[youtube id="A5MbYJYOMbQ"]

*Ο Κυριάκος Χαρακίδης είναι βουλευτής Δράμας

28 Μαΐου 2015