14 Ιανουαρίου, 2015

Νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες

της Λένας Αποστολάκη Mε το Ποτάμι λοιπόν γιατί δεν έχουμε επαγγελματική και προσωπική υποτέλεια σε κανέναν. Το χρίσμα δεν μας το έδωσε ούτε ο «πατέρας μας» ούτε «τα συμφέροντα που πρεσβεύει».

Γράφει η Λένα Αποστολάκη

Είμαι μαχόμενη Δικηγόρος εδώ και δώδεκα χρόνια. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω στην επαγγελματική μου καθημερινότητα, στις συναλλαγές μου με τους δημόσιους φορείς, με τις γραφειοκρατικές αρχές αλλά και αυτά που αντιμετωπίζω σαν εργαζόμενη νέα μητέρα με ώθησαν στις εκβολές του Ποταμιού. Νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες, με επαγγελματική υπόσταση αλλά και με αγωνία για το επαγγελματικό μας αύριο, με καθαρά χεριά και καθαρή καρδιά προσδοκούμε να τ’ αλλάξουμε όλα χωρίς να τα γκρεμίσουμε.

Mε το Ποτάμι λοιπόν γιατί δεν έχουμε επαγγελματική και προσωπική υποτέλεια σε κανέναν. Το χρίσμα δεν μας το έδωσε ούτε ο «πατέρας μας» ούτε «τα συμφέροντα που πρεσβεύει». Με αξιοπρέπεια σεβασμό και τιμιότητα το αξιώνω απο εσάς.

Με το Ποτάμι γιατί αυτοί που κλήθηκαν πρόσφατα να νομοθετήσουν για την επιτάχυνση της Αστικής Δίκης προσπάθησαν να νομοθετήσουν προς όφελος των Τραπεζών.

Με το Ποτάμι γιατί πρέπει επιτέλους να απονεμηθεί Δικαιοσύνη και να επιβληθούν ποινές σε όλους αυτούς που ληστρικά καρπώθηκαν τους πόρους αυτού εδώ του τόπου για πάνω από 40 χρόνια και οι υποθέσεις τους είτε παραγράφηκαν είτε στοιβάζονται στα ¨αρχεία¨ κάποιου γραφείου.

Με το Ποτάμι γιατί η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και παρωπίδες. Αυτός ο τόπος επιβίωσε και επιβιώνει γιατί άνθρωποι αντικατέστησαν άλλους, με νέες ιδέες, σύγχρονες, τεχνοκρατικές αλλά συνάμα και ανθρώπινες. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν τελεσίγραφα και θέσφατα. Εμείς αποφασίζουμε, εμείς σηκωθήκαμε από τους καναπέδες και από τα γραφεία μας για να πάρουμε την τύχη ΜΑΣ, στα χέρια ΜΑΣ. Τολμάμε το καινούργιο.

Με το Ποτάμι γιατί ξεπερνώντας τα συντεχνιακά στεγανά του ο καθένας μας πρέπει να κοιτάξει τα συμφέροντα και των υπολοίπων.

Με το Ποτάμι γιατί το Ευρώ είναι το νόμισμα μας και η Ευρώπη η γειτονία μας. Γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτισμικά ανήκουμε και θα παραμείνουμε στην «όμορφη νύφη» που ο ΔΙΑΣ ήθελε να αρπάξει. Πρέπει να διεκδικήσουμε και να πάρουμε αυτό που μας ανήκει.

Με το Ποτάμι γιατί δεν είναι δυνατόν να φωνάζουμε να επισκευάζει την διαρρηγμένη πόρτα του σπιτιού μας αυτόν που την διέρρηξε και την διαρρηγνύει τα τελευταία σαράντα χρόνια. Ξέρουμε και θα την επισκευάσουμε ΕΜΕΙΣ.

Με σεβασμό και όρεξη για ενασχόληση και λύση πρώτα στα ημερήσια προβλήματα, τα δικά ΜΑΣ - τα δικά ΣΑΣ.

Με λύσεις ανθρώπινες, βιώσιμες, δικές μας - δικές σας που θα λυτρώσουν και την χώρα μας που ξέχασαν ότι απαρτίζεται από ανθρώπους (ΕΜΑΣ - ΕΣΑΣ).

*Η Λένα Αποστολάκη είναι υποψήφια στην Αττική

14 Ιανουαρίου 2015