14 Ιανουαρίου, 2015

Η εκπροσώπηση της «άλλης» Ελλάδας!

του Βασίλη Γκολφινόπουλου Ο Π. Καρκατσούλης όπως οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού εκπροσωπούν την «άλλη Ελλάδα». Μια Ελλάδα που περιμένει να εκφραστεί, να εκπροσωπήσει και να εκπροσωπηθεί.

Γράφει ο Βασίλης Γκολφινόπουλος

Η σημερινή ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού από τη Λάρισα είχε δύο ισχυρούς συμβολισμούς.

Ο πρώτος ήταν η Αποκέντρωση. Για το Ποτάμι και τα στελέχη του, η περιφερειακή Ελλάδα είναι το ίδιο σημαντική με το Λεκανοπέδιο στην προσπάθεια που θα ξεκινήσει μετά τις εθνικές εκλογές για την ανασυγκρότηση της χώρας. Δημιουργικοί άνθρωποι, καλές ιδέες βρίσκονται σε κάθε γωνιά του τόπου μας. Μένει σ’ εμάς να τις ανακαλύψουμε και να τις αναδείξουμε προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων.

Ο δεύτερος ισχυρός συμβολισμός που προκύπτει από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κινήματος είναι τα πρόσωπα, δηλαδή οι δημιουργικοί άνθρωποι. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, που είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου και έχει βραβευθεί ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός του κόσμου. Πως μπορεί να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση εάν δεν αξιοποιήσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες αυτού του ανθρώπου;

Ο Π. Καρκατσούλης όπως οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού εκπροσωπούν την «άλλη Ελλάδα». Μια Ελλάδα που περιμένει να εκφραστεί, να εκπροσωπήσει και να εκπροσωπηθεί.

Είναι μέλη μιας κοινωνίας και υποψήφιοι ενός κινήματος που στηρίζεται στους ικανούς, όχι στους διάσημους και τους εκπροσώπους του σταρ σύστεμ που επιστρατεύονται στην πολιτική για να μαζέψουν «ψηφαλάκια».

Για να τελειώνουμε μια και καλή με το παλιό πολιτικό σύστημα χρειαζόμαστε τους καλύτερους.

Λένε ότι τα ορμητικά νερά είναι επικίνδυνα. Στην περίπτωση του Ποταμιού αυτό δεν ισχύει. Ο κόσμος αλλάζει. Οι πολίτες αλλάζουν. Το Ποτάμι έρχεται για να τ’ αλλάξει όλα. Όχι για να τα γκρεμίσει.

Θα παρασύρει όμως νοοτροπίες πολιτικών παλαιάς κοπής, που επιλέγουν την ενασχόληση με την πολιτική σαν μέσο προσωπικής επιβίωσης και κοινωνικού στάτους.

* Ο Βασίλης Γκολφινόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αχαΐα και συντονιστής Τομέα Υγείας της Επιτροπής Δια Ταύτα

12 Ιανουαρίου 2015

Σχετικά