9 Δεκεμβρίου, 2015

«Ναι στον θεσμικό διάλογο, όχι στους αιφνιδιασμούς»

Στη συζήτηση για τον διάλογο για την Παιδεία η οποία συνεχίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο υπεύθυνος Παιδείας και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς ανέφερε ότι ο διάλογος είναι απαραίτητος και χρήσιμος, αρκεί να γίνεται οργανωμένα και με συγκεκριμένο, θεσμικό τρόπο.

Τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι σαφώς υπερκομματικά και θα πρέπει να υπάρχουν ευρύτερες συναινέσεις για να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά οι παθογένειες του παρόντος συστήματος.

Στον εκτεταμένο κατάλογο θεμάτων που τέθηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής ως ατζέντα του διαλόγου, ο κ. Μαυρωτάς πρότεινε να συμπεριληφθεί και το θέμα του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ωστόσο επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες σε πολλά ΑΕΙ της χώρας έχει διανεμηθεί και κυκλοφορεί ένα σχέδιο νόμου για αλλαγές στα Πανεπιστήμια, γεγονός το οποίο είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό καθώς δεν μπορεί να έρχονται παράλληλα με τη λειτουργία του διαλόγου νομοσχέδια με θέματα που αποτελούν αντικείμενο αυτού ακριβώς του διαλόγου.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης