16 Δεκεμβρίου, 2016

Nα μην σκοτώσουμε τη συμφωνία για το προσφυγικό

Την προσοχή της κυβέρνησης ώστε να μην καταρρεύσει η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Καβάλα την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου. Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού τόνισε ότι στο Συμβούλιο της Πέμπτης δεν πρέπει να υπάρξει απόφαση παγώματος της ενταξιακής πορείας, για να μην καταρρεύσει η συμφωνία της Ευρώπης με την Τουρκία, από την οποία εξαρτάται η Ελλάδα. Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ζήτησε και πάλι από το Συμβούλιο που ήταν παρόν να απορρίψει την πρόταση του Kοινοβουλίου για πάγωμα των διαπραγματεύσεων και να διατηρήσει όλα τα κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά.

To χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ευτυχώς, επανέλαβε τη δέσμευσή του υπέρ της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και υπογράμμισε τη σημασία που έχει η πλήρης υλοποίηση όλων των πτυχών της συμφωνίας, που σημαίνει και το άνοιγμα των κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

O Mίλτος Κύρκος δήλωσε σχετικά: «Τα αποτελέσματα αυτά δεν ήταν καθόλου δεδομένα, καθώς πολλά κράτη μέλη ήθελαν να ακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που με μια ηχηρή πλειοψηφία (479 ευρωβουλευτές έναντι 37) ζήτησε το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ακολουθήσαμε τη δύσκολη οδό της μειοψηφίας, για να παλέψουμε μαζί με τους τούρκους δημοκράτες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου χρησιμοποιώντας την ενταξιακή πορεία ως εργαλείο παρέμβασης. Και φυσικά για να μην σκοτώσουμε τη συμφωνία για το προσφυγικό, από την οποία εξαρτάται η Ελλάδα.»

Δείτε το βίντεο:

* Ο Μίλτος Κύρκος είναι ευρωβουλευτής του Ποταμιού