15 Δεκεμβρίου, 2016

Δύο Ευρωπαίοι από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, καλούν την Ευρώπη για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Δυο πολιτικοί από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, η Kader Sevinc από το CHP και ο Μίλτος Κύρκος από το Ποτάμι μιλούν μαζί για την Ευρώπη, τη δημοκρατία και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Δηλώνουν πως οι ευρωπαίοι πρέπει να παλέψουν μαζί με τους τούρκους δημοκράτες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου χρησιμοποιώντας την ενταξιακή πορεία ως εργαλείο παρέμβασης. Η Ευρώπη χρειάζεται μια σταθερή και δημοκρατική Τουρκία και η Τουρκία χωρίς την Ευρώπη μπορεί να κατρακυλήσει σε ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό καθεστώς. "Ας δουλέψουμε μαζί!", μας παρακινούν οι δύο πολιτικοί.

Η Kader Sevinç είναι η Εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του βασικού Τουρκικού κόμματος αντιπολίτευσης, στην ΕΕ, καθώς και μέλος του Συμβουλίου της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).
O Μιλτιάδης Κύρκος είναι Ευρωβουλευτής της Ελλάδας με το Ποτάμι στην ευρύτερη ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας