7 Ιουλίου, 2015

Να δοθεί ανάσα οξυγόνου προς την Ελλάδα ζητά η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Πρωτοβουλίες για άρση του αδιεξόδου στο ελληνικό ζήτημα αναλαμβάνει η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Πρωτοβουλίες για άρση του αδιεξόδου στο ελληνικό ζήτημα αναλαμβάνει η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, ενημέρωσε την ευρωομάδα για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών στην Αθήνα. Στη συνέχεια ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζiάνι Πιτέλα, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μία ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία του στην Ολομέλεια του Σώματος στο Στρασβούργο.

Ο κ. Πιτέλα φέρεται να εισηγήθηκε στον κ. Γιούνκερ να δοθεί στην Ελλάδα μια ανάσα οξυγόνου ως επείγουσα παρέμβαση ένα «δάνειο-γέφυρα», που θα δώσει ανάσα μέχρι την τελική προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Ο Κ. Πιτέλα προσήλθε στη συνάντηση με αίτημα τα αιτήματα των Σοσιαλιστών που συνοψίζονται στην έναρξη αμέσως των διαπραγματεύσεων, αναδιάρθρωση του χρέους και δέσμευση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει στρατηγική για Grexit, αλλά αν υπάρχει πρέπει να την καταπολεμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας», ήταν η θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, ο οποίος ζήτησε να μην δημιουργηθεί Ευρώπη «δύο ταχυτήτων» και χαρακτήρισε την παρούσα κατάσταση ευκαιρία για νέο ξεκίνημα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης τύπου στο Στρασβούργο ο κ. Πιτέλα τόνισε ότι τώρα επείγει να σωθεί η Ελλάδα και να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Πρέπει να βρεθεί μια τελική συμφωνία με αναδιάρθρωση του χρέους. Εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον Ελληνικό λαό και τόνισε ότι ξέρει ο λαός ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στη χώρα και επισήμανε ότι η παραίτηση Βαρουφάκη ήταν ένα μήνυμα.

7 Ιουλίου 2015