21 Απριλίου, 2016

Μπορεί (θέλει) η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να προστατέψει τους εργαζόμενους στο Μετρό;

Αποτελεί τουλάχιστον τραγική ειρωνεία το γεγονός, ότι την ίδια ημέρα που γινόταν στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών κομμάτων η «ασφάλεια των πολιτών», την ίδια ημέρα έγινε γνωστό πως αναγράφηκαν απειλητικά συνθήματα σε σπίτια ελεγκτών της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, υπήρξε ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ανάληψη της ευθύνης της πράξης αυτής, με παράλληλη δημοσιοποίηση των ονομάτων τεσσάρων ελεγκτών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μαζί με τις διευθύνσεις τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του Ποταμιού κ.κ. Γ. Μαυρωτάς, Γ. Αμυράς, Σ. Δανέλλης και Γ. Ψαριανός είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στις 22 Μαρτίου 2016. Από την απάντηση των αρμόδιων Υπουργείων προέκυψε πως τα ονόματα ελεγκτών του Μετρό, που είχαν δημοσιοποιηθεί από την ίδια ιστοσελίδα, περιήλθαν στην κατοχή τους, μετά από επίθεση σε ελεγκτές στις 14/12/2015, κατά την οποία αποσπάστηκε βίαια το πρόγραμμα βαρδιών των ελεγκτών.

Επίσης στην απάντηση του κ. Τόσκα αναφέρεται ότι μέχρι τις 30/03/2016 δεν υπήρξε μηνυτήρια αναφορά από τη ΣΤΑ.ΣΥ. στην αρμόδια Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και προφανώς ούτε από το αρμόδιο και εποπτεύον Υπουργείο. Στην απάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΣΤΑ.ΣΥ. κ. Βόγκα σημειώνεται ότι άμεσα είχε αποσταλεί επιστολή-αναφορά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για δικές της ενέργειες. Ωστόσο περιμένουμε ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με τα αποτελέσματα της αυτεπάγγελτης διερεύνησης και τις προβλεπόμενες ακόλουθες ενέργειες για τα συγκεκριμένα αδικήματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως τόνισε χθες και στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σ. Θεοδωράκης, ασφαλής δεν είναι μια χώρα όταν ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι βουλευτές, κυκλοφορούν με φρουρές στον δρόμο, και όταν έχουν διπλασιαστεί τα ΜΑΤ στην Ηρώδου Αττικού.

Οι απαράδεκτες και συνεχιζόμενες απειλές εναντίον ελεγκτών του Μετρό πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά και να είναι καταδικαστέες απ’ όλους, χωρίς αστερίσκους. Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει τους εργαζομένους στα ΜΜΜ φροντίζοντας να μην πέφτουν θύματα τέτοιων ενεργειών που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές.

Γιώργος Μαυρωτάς - Αττικής
Γιώργος Αμυράς - Β΄ Αθήνας
Σπύρος Δανέλλης - Ηρακλείου
Γρηγόρης Ψαριανός - Β' Αθήνας