12 Μαΐου, 2016

«Μην κλείνετε τα τελωνεία!»

Την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτου, με την οποία το μεγαλύτερο τελωνείο της χώρας, το Ε΄ τελωνείο Πειραιά, θα κατεβάζει ρολά στις 17:00 αντί στις 21:00 και το τελωνείο της Θεσσαλονίκης στις 19:00 αντί στις 21:00, όπως ίσχυε έως σήμερα, στηλίτευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Από 1ης Ιουνίου σύμφωνα με την απόφαση Τσακαλώτου (αρ. ΔΤΔΑ 1060878 ΕΞ 2016 - ΦΕΚ Β΄ 1223/27.04.2016), το τελωνείο Πειραιά, από το οποίο διέρχεται ο μεγαλύτερος όγκος εμπορευματοκιβωτίων που εξάγονται δια θαλάσσης από τη χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, θα τηρεί ωράριο του παλιού καλού Ελληνικού Δημοσίου…

Αυτό θα έχει ως συνέπεια, οι Έλληνες εξαγωγείς να χάνουν τουλάχιστον μία ημέρα στους υπολογισμούς τους με αρνητικό αντίκτυπο σε χρήμα και αξιοπιστία έναντι των πελατών τους.

Ο κ. Αμυράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για την αδιαφορία που δείχνει απέναντι στους Έλληνες εξαγωγείς, οι οποίοι υποφέρουν από τον δίμηνο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης, αλλά και τους νέους περιορισμούς που επέβαλαν οι Βούλγαροι και οι Ούγγροι στον αριθμό των τρένων που επιτρέπουν να διέρχονται από τα εδάφη τους. Επιτρέπουν μόνο σε δυο ελληνικά τρένα με 60 βαγόνια να χρησιμοποιούν τις γραμμές τους, αναγκάζοντας τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις να στρέφονται σε εξαιρετικά κοστοβόρες και χρονοβόρες εναλλακτικές διαδρομές.

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας

Σχετικά