15 Μαΐου, 2017

«Μέτρα για την κοινωνία, αντίμετρα για την επικοινωνία»

Ομιλία του Γιώργου Μαυρωτά

Στη συζήτηση στη Βουλή για το διαρκές μνημόνιο που έχει επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς καυτηρίασε τη συνήθη πλέον τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει περίπου 1000 σελίδες νομοσχεδίου στο παρά πέντε, όπως άλλωστε έκανε και με την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση. Στάθηκε στα λεγόμενα αντίμετρα τα οποία όπως είπε είναι καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους και για να υπάρχει ένα αφήγημα από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση των σκληρών μέτρων. Συμπλήρωσε ότι δεν είναι καν σίγουρο ότι θα εφαρμοσθούν και ότι μπορεί και να αλλάξουν, απλά η Κυβέρνηση θέλει να έχει μια αρχική έκδοση ως καρότο για τους βουλευτές της και τους ψηφοφόρους.

Ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρθηκε στα περίπου 4,9 δις ευρώ επιπλέον μέτρα τα οποία όπως τόνισε είναι το τίμημα της καθυστέρησης και της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Μάλιστα παρουσίασε το σπιράλ της ατέρμονης διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν κλείνει η αξιολόγηση -> Δημιουργείται αβεβαιότητα -> Παγώνει η οικονομία -> Δεν γίνονται επενδύσεις -> Δεν υπάρχουν δουλειές -> Χειροτερεύουν οι δείκτες -> Χρειάζονται περισσότερα μέτρα για να βγουν τα νούμερα -> Νέα μέτρα 5 δις. Σχετικά με την αναξιοπιστία της Κυβέρνησης σχολίασε ότι σε αυτή οφείλεται το γεγονός ότι συνέχεια μας ζητάνε 10 μπας και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα 5.

Στο νέο-συμπληρωματικό μνημόνιο αποτυπώνεται επίσης η απουσία πολιτικής βούλησης και ικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ για μεταρρυθμίσεις, για εκσυγχρονισμό και αποκομματικοποίηση του δημοσίου όλα τα οποία έχουν μείνει πίσω από τον Αύγουστο του 2015. Ανέφερε ότι οι κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης έχουν ξεθωριάσει, τονίζοντας τα λάθη όλων των κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να πρέπει να καλυφθεί πολύ χαμένο έδαφος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και να μην μείνει για πάντα στο σπιράλ της ύφεσης. Αντί για παραγωγή πλούτου, η Κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι η παραγωγή νέων δομών τις οποίες στελεχώνει με δικούς της ανθρώπους, κάτι άλλωστε που έμαθε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και αντί να το τελειώσει όπως δήθεν έλεγε, τώρα το τελειοποιεί.

Στάθηκε επίσης στις προτάσεις του Ποταμιού για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία για τα οικονομικά των κομμάτων, τις οποίες είχε έγκαιρα καταθέσει τον Γενάρη στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και ΜΜΕ, αλλά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδέχθηκε να τις συμπεριλάβει στο πόρισμα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε ότι το μέλλον των νέων το έχουν ήδη υποθηκεύσει τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τον τόπο και ότι πρέπει επιτέλους να βάλουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από οποιοδήποτε κομματικό. Τέλος τόνισε ότι το παρόν πολυνομοσχέδιο έχει μέτρα για εξωτερική κατανάλωση και αντίμετρα για εσωτερική κατανάλωση, ή αλλιώς είναι ένα πολυνομοσχέδιο με μέτρα για την κοινωνία και αντίμετρα για την επικοινωνία.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: