9 Μαΐου, 2016

Με το νέο ασφαλιστικό- φορολογικό γράφεται ο επίλογος της καταστροφικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Την αιφνίδια συζήτηση του ν/σ για το ασφαλιστικό- φορολογικό, με το εξοντωτικό πακέτο λιτότητας των 5,4 δις ευρώ και τις τροπολογίες «της νύχτας» εκατοντάδων επιπλέον εκατ. ευρώ, επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού.

Ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι η κυβέρνηση συνειδητά καθυστερούσε να ολοκληρώσει την αξιολόγηση από τον Οκτώβριο, μεγαλώνοντας το λογαριασμό για τους πολίτες. Υπογράμμισε ότι η πρότασή τους δεν έχει καμιά σχέση με αυτή του Ποταμιού για άμεση σύνδεση των εισφορών με την αποδιδόμενη κύρια σύνταξη και η οποία είναι πιο δίκαιη για τη νέα γενικά και πιο βιώσιμη, αφού δεν οδηγεί στην εισφοροδιαφυγή. Ο βουλευτής Αχαΐας επεσήμανε ότι είναι επόμενο ο κόσμος να γυρίζει την πλάτη στον κ. Τσίπρα, αφού, για επικοινωνιακούς λόγους, ακολουθεί λανθασμένη στρατηγική στην ιατρική, την παιδεία, τον πολιτισμό, τη δημόσια τάξη, τη δικαιοσύνη, την επιχειρηματικότητα, την οικονομία, τα εθνικά θέματα, την ενημέρωση. Ακόμη και για το χρέος, οι δανειστές θα προτιμήσουν να θυσιάσουν τον κ. Τσίπρα ή ακόμη και την Ελλάδα, αφού κανένας δεν είναι πρόθυμος να δανείσει επιπλέον το ελληνικό κράτος ή τις ελληνικές τράπεζες.

Καταλήγοντας, ο κ. Φωτήλας είπε στην κυβέρνηση ότι «Μετρά μέρες εδώ και πολύ καιρό, έστω και αν ξορκίζει το τέλος της» και αναρωτήθηκε ποια θα είναι η κατάσταση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση, όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας παρακάτω:

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ομιλίας:

Ευχαριστώ Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αιφνιδίως ενημερωθήκαμε την Πέμπτη βράδυ ότι το Σαββατοκύριακο θα συζητηθεί στην ολομέλεια το εξοντωτικό πακέτο λιτότητας των 5,4 δις ευρώ, με νέες περικοπές στις συντάξεις και τα εισοδήματα των πολιτών και με τροπολογίες «της νύχτας» εκατοντάδων επιπλέον εκατ. ευρώ. Αλήθεια, είναι ακόμη Υπουργός ο κ. Τσακαλώτος με τις δήθεν «κόκκινες γραμμές» του για το αφορολόγητο; Τον άκουσα νωρίτερα να δηλώνει ανερυθρίαστα ότι είναι υπερήφανος για το έργο και ότι ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Το μόνο που μπορώ να του πω είναι «αν ξέρει το άλλο με τον Τοτό», γιατί αυτό δεν είναι τόσο καλό. Στην ουσία γράφεται ο επίλογος αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο χρόνος σας είχε αρχίσει να μετράει αντίστροφα από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τα νοικοκυριά άρχισαν να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να καταβάλλουν φόρους και εισφορές της κατά τα άλλα «περήφανης διαπραγμάτευσης».

Και αφήστε τα παραμύθια ότι δήθεν αιφνιδιαστικά εμφανίστηκαν τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,5 δις ευρώ τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού του ESM, το καλοκαίρι του 2015 υπογράψατε Μνημόνιο Κατανόησης, όπου αναφέρεται σαφώς ότι οι όροι αναθεωρούνται ανά τρίμηνο, συνυπολογίζοντας την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο!

Τα γνωρίζατε εξαρχής, λοιπόν, αλλά καθυστερούσατε συνειδητά να ολοκληρώσετε την αξιολόγηση από τον Οκτώβριο, μεγαλώνοντας τον λογαριασμό για τους πολίτες κάθε μέρα. Αποτέλεσμα τα επιπλέον 3,5 δις ευρώ με απολύσεις και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, που τώρα δήθεν δε θέλετε να ψηφίσετε… Μην κλαίτε άλλο, κ. Τσακαλώτε!

Εάν εφαρμοσθούν, όμως, τα μέτρα των 5,4 δις ευρώ, θα οδηγήσουν σε εξόντωση των ασφαλισμένων και φορολογούμενων, επιβάρυνση, η οποία αθροιστικά θα ανέλθει στο 55%-56% του ακαθάριστου εισοδήματός τους.
Για να γίνει άμεσα αντιληπτό περί τίνος πρόκειται, ένας δικηγόρος με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει, με βάση το νέο Ασφαλιστικό-Φορολογικό, να καταβάλλει για φόρους και εισφορές 11.901 ευρώ ετησίως. Ένας αγρότης με το ίδιο εισόδημα 9.630 ευρώ!

Δεν τα λέμε εμείς αυτά. Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) τα λέει- που είναι θεσμικό όργανο που συμβουλεύει την κυβέρνηση της χώρας!

Και βέβαια δεν έχει καμιά σχέση με την πρόταση του Ποταμιού για άμεση σύνδεση των εισφορών με την αποδιδόμενη κύρια σύνταξη. Η πρότασή μας με τους τρεις πυλώνες είναι πιο δίκαιη για τη νέα γενιά και πιο βιώσιμη, αφού δεν οδηγεί στην εισφοροδιαφυγή.

Πιστέψατε πως η ικανότητα δημιουργίας εντυπώσεων είναι αρκετή για να αποσπάσετε την εύνοια της κοινής γνώμης. Όμως, τα θεάματα αρκούν, όταν ο άρτος είναι δεδομένος. Όταν ο άρτος τελειώνει, οι αρένες των θεαμάτων μετατρέπονται σε εστίες έκρηξης. Τις βιώνουν ήδη οι βουλευτές σας με τον πιο άσχημο τρόπο. Δεν ξέρω αν ακούσατε τους πολίτες που είχαν μαζευτεί έξω από τη Βουλή! Έχουν αντιληφθεί οι πολίτες ότι έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες. Και ρωτάνε εναγωνίως «πότε επιτέλους θα φύγει αυτή η πρώτο -δεύτερη φορά Αριστερά»;

Κι είναι επόμενο ο κόσμος να γυρίζει την πλάτη στον κ. Τσίπρα, όταν για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, προτιμά να προσλαμβάνει καθαρίστριες αντί για νοσηλευτές και γιατρούς, με τραγικές συνέπειες στην υγεία χιλιάδων καρκινοπαθών.

Όταν καταργεί τις μεταρρυθμίσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια και διώχνει όσους λαμπρούς καθηγητές είχαν σπεύσει αφιλοκερδώς για να προσφέρουν τα φώτα τους.

Είναι επόμενο ο κόσμος να του γυρίζει την πλάτη, όταν επιχειρεί να εξισώσει προς τα κάτω τα ιδιωτικά σχολεία με τα δημόσια και να μειώσει τις ώρες στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία!

Όταν φτάνει να νομοθετεί την αποφυλάκιση του αρχιτρομοκράτη της 17Ν, Σάββα Ξηρού, και δεν καταφέρνει να κρατήσει στη φυλακή τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα.

Όταν χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, δίνοντας καταδικαστική «γραμμή» στους δικαστές, ενθαρρύνοντάς τους, όμως, να υποβάλλουν μηνύσεις σε όσους τολμούν να ασκούν κριτική, όπως ο συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης.

Είναι επόμενο ο κόσμος να γυρίζει την πλάτη στον κ. Τσίπρα, όταν παραμένει αμέτοχος θεατής των χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων που κατεβάζουν ρολά στην Ελλάδα ή φεύγουν στο εξωτερικό, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν την συνεχώς αυξανόμενη φορολογία- από το 26% στο 29% για μέχρι 50.000 ευρώ το κάνατε.

Είναι επόμενο ο κόσμος να γυρίζει την πλάτη στον κ. Τσίπρα, όταν δεν ντρέπεται να επικαλείται το «ηθικό πλεονέκτημα», την ίδια στιγμή που προσλαμβάνει συγγενείς και «ημετέρους», χωρίς σπουδές και με ανύπαρκτα βιογραφικά σε σημαντικές θέσεις στη κυβερνητική μηχανή.

Όταν καταπατά το Σύνταγμα για να μειώσει τις άδειες των ενοχλητικών καναλιών και να τις παραχωρήσει στους καναλάρχες της αρεσκείας του- ακόμα και Τούρκους-, υποστηρίζοντας ότι χτυπά με αυτόν τον τρόπο την διαπλοκή, ενώ την ίδια στιγμή συναντά κατ’ επανάληψη μεγαλοκαναλάρχες και εκδότες κρυφά, πίνοντας καφεδάκια και συζητώντας φιλικά!

Είναι επόμενο ο κόσμος να του γυρίζει την πλάτη, όταν αδυνατεί να αντιληφθεί την σοβαρότητα των εθνικών θεμάτων και συμπεριφέρεται με επικίνδυνο ερασιτεχνισμό σε ισχυρές και επιθετικές προς την Ελλάδα χώρες της περιοχής μαζί με τον ανερμάτιστο κ. Καμμένο.

Όταν ακόμη και στο προσφυγικό/ μεταναστευτικό επιδεικνύει μνημειώδη αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης.

Όταν δεν νοιάζεται για το 1,5 εκατομμύριο άνεργους του ιδιωτικού τομέα, ενώ ψήφισε αυξήσεις 150 εκατομμυρίων ευρώ για τους 600.000 δημόσιους υπαλλήλους –ψηφοφόρους του!

Ποντάρετε κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης σε μια λύση στο ζήτημα του χρέους μπας και αντιστραφεί το κλίμα. Κάνετε λάθος για δυο λόγους:

α) Οι δανειστές δε θα δώσουν οποιαδήποτε απτή λύση στο ζήτημα του χρέους, τουλάχιστον όχι όπως την υποσχόσασταν. Το χρέος πλέον ανήκει σε κράτη και θα πρέπει να περάσει από 28 κοινοβούλια και κυβερνήσεις. Θα προτιμήσουν να θυσιάσουν τον κ. Τσίπρα, που από υβριστής έχει μεταβληθεί σε πειθήνιο υποτακτικό τους ή ακόμη και την ίδια μας τη χώρα.

β) Ακόμη και αν μηδενιζόταν το χρέος αύριο, κανένας δεν θα ήταν πρόθυμος να δανείσει το ελληνικό κράτος ή τις ελληνικές τράπεζες. Το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας άλλωστε, πέρα από το χρέος -ας είμαστε ειλικρινείς-, είναι η γραφειοκρατία, η κομματοκρατία, η υψηλή φορολογία, το υψηλό ασφαλιστικό κόστος, η απουσία σταθερού φορολογικού συστήματος, η χαμηλή ανταγωνιστικότητα, η εχθρότητα προς τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα...

Μετράτε μέρες λοιπόν, εδώ και πολύ καιρό, έστω κι αν ξορκίζετε το τέλος σας…

Το μοναδικό ερώτημα που απασχολεί είναι οι πραγματικές προθέσεις του κ. Τσίπρα, αλλά κυρίως η κατάσταση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση, που θα πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας ευρωπαϊκών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει πια πως όσο παραμένετε στην εξουσία, μεγαλώνει η καταστροφή και πρέπει να φύγετε το συντομότερο δυνατόν.

Σας ευχαριστώ

Ιάσονας Φωτήλας - Αχαΐας