6 Μαΐου, 2016

Μανιφέστο για την τουριστική ανάπτυξη της Ευρώπης

Παρέμβαση για τις προτεραιότητες της πολιτικής της Ε.Ε. στον τομέα του τουρισμού τα επόμενα χρόνια έκανε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος κατά την παρουσίαση του Μανιφέστου για την τουριστική ανάπτυξη και την απασχόληση στο πλαίσιο της Task Force Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

To Μανιφέστο συντάχθηκε από 24 ευρωπαίους εκπρόσωπους του τουρισμού και θέτει 8 προτεραιότητες πολιτικής (ανταγωνιστικότητα, ψηφιοποίηση, καλή διακυβέρνηση, κοινή προώθηση, μειωμένη εποχικότητα, δεξιοτεχνίες και προσόντα, βιωσιμότητα, συνδεσιμότητα μεταφορών) προκειμένου να παραμείνει η Ευρώπη ο Νο 1 τουριστικός προορισμός και να αυξηθεί η συμβολή του τουριστικού κλάδου στην ευρωπαϊκή οικονομία, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο ευρωβουλευτής και μέλος της Task Force Τουρισμού χαιρέτισε την πρωτοβουλία, επισήμανε την ανάγκη ένταξης της ραγδαία αναπτυσσόμενης συνεργατικής οικονομίας στο θεσμικό πλαίσιο των επιχειρήσεων τουρισμών και τόνισε την ανάγκη να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία των σχολίων επισκεπτών στους ιστοχώρους του τουρισμού και η αντικειμενικότητα στα αποτελέσματα ερευνών από τις μηχανές αναζήτησης. Τέλος, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Λέσβου όπου, όπως τόνισε και ο Δήμαρχός της, το νησί παραμένει ελκυστικός τουριστικός προορισμός.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

* Ο Μίλτος Κύρκος είναι ευρωβουλευτής του Ποταμιού

Σχετικά