16 Ιανουαρίου, 2015

Κοινός πολιτικός τόπος των λογικών, των σκεπτόμενων και των ευαίσθητων κοινωνικά

της Θάλειας Στάχτου Η Μαγνησία, μεταξύ των άλλων, την προηγούμενη βουλευτική περίοδο έπασχε από σοβαρή και σθεναρή εκπροσώπηση. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Γράφει η Θάλεια Στάχτου

Έρχομαι από τον χώρο των κινημάτων. Συμμετέχω ενεργά, αρκετά χρόνια πλέον, στο Σύλλογο εργαζομένων σε όλους τους Δήμους της Μαγνησία, ως πρόεδρος και μέλος διοικήσεων. Οι σχέσεις που δημιούργησα και οι εμπειρίες που απέκτησα με τους συναδέλφους μου, πιστέψτε με, είναι ότι πολυτιμότερο κουβαλώ.
Πολιτικά είμαι ανένταχτη, προερχόμενη από την αριστερά. Ούτε στο Ποτάμι είμαι ακόμη εθελόντρια. Το παρακολουθώ – κυριολεκτικά! – από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του και φιλοδοξώ να συμβάλλω περισσότερο. Το Ποτάμι αποτελεί για μένα τον «κοινό πολιτικό τόπο» των λογικών, των σκεπτόμενων και των ευαίσθητων κοινωνικά. Της Ελλάδας που έρχεται: τόσο απλά, αν και ακούγεται συνθηματικό!
Σπούδασα Τοπογράφος Μηχανικός και ζω σε μια από τις πιο όμορφες «γωνιές» της χώρας μας, τον Βόλο. Εδώ γεννήθηκα, εδώ έφτιαξα την οικογένειά μου, εδώ μεγαλώνουμε τους δυο γιούς μας μαζί με τον άντρα μου. Ασχολήθηκα εθελοντικά με το ραδιόφωνο, με σειρά εκπομπών πολιτιστικού χαρακτήρα, με τη δημιουργία γκράφιτι στους δρόμους της πόλης, με την κίνηση «οι φίλοι του σινεμά». Θέλω να δω την πόλη αλλά και τον Νομό μου, όχι «μαύρο πρόβατο» της Ελλάδας αλλά επίκεντρο ενός νέου πολιτισμού, παράδειγμα προς μίμηση σε όλη τη χώρα, επιτέλους μια περιοχή σοβαρών αστικών και κοινωνικών υποδομών. Η Μαγνησία, μεταξύ των άλλων, την προηγούμενη βουλευτική περίοδο έπασχε από σοβαρή και σθεναρή εκπροσώπηση. Αυτό πρέπει να αλλάξει!!!

*Η Θάλεια Στάχτου είναι υποψήφια με το Ποτάμι στη Μαγνησία

16 Ιανουαρίου 2015