8 Ιουλίου, 2015

Είτε ευρώ και Ευρώπη είτε δραχμή και Τρίτος Κόσμος

Τοποθέτηση του Σπύρου Δανέλλη, βουλευτή Ηρακλείου, στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο της Ιθαγένειας.

Τοποθέτηση Σπύρου Δανέλλη στην Ολομέλεια για το ν/σ Ιθαγένειας.

«Τα ψέματα τελείωσαν και ο ελληνικός λαός αντιλήφθηκε εχθές το βράδυ ότι το δίλημμα είναι σαφές και μονοδιάστατο: Είτε ευρώ και Ευρώπη είτε δραχμή και Τρίτος Κόσμος.

Ο πρωθυπουργός έχει δύο επιλογές σήμερα από τη στιγμή που έχουμε περάσει αυτό που οι πιλότοι αποκαλούν “no return point”:
Η πρώτη επιλογή είναι να αγνοήσει τις φωνές μιας ισχυρής μερίδας από το κόμμα του, αξιοποιώντας την εθνική συναίνεση που έχει στη διάθεσή του και επώδυνα, αλλά ρεαλιστικά να οδηγήσει τη χώρα στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη.

Η δεύτερη επιλογή είναι να ολοκληρώσει την ολέθρια πορεία των πέντε τελευταίων μηνών και να οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή, η οποία θα οδηγεί μοιραία στη δημιουργία ενός περίκλειστου και αυταρχικού κράτους, εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απόδοση Ιθαγένειας σε μετανάστες, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε σχέση με το σχέδιο νόμου και δεδομένων των δραματικών εξελίξεων, πρόσθεσε ότι αυτό ίσως να έχει πλέον μικρή σημασία, από τη στιγμή που αν βρεθούμε εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας, λίγη σημασία θα έχει η σύμπλευσή μας με τα κεκτημένα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, στα θέματα απόδοσης ιθαγένειας σε μετανάστες.

Σε ό,τι αφορά το άρθρο 13 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει την άμεση σύσταση Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (ΔΕΠΕΝΕ), που θα επιβλέπει την κατασκευή «ελληνικού αγωγού» μεταφοράς ρωσικού φυσικού  αερίου από  τα  ελληνοτουρκικά  σύνορα τόνισε ότι:

«Η προχειρότητα με την οποία συγκολλήθηκε στο παρόν, η πραγματικά άσχετη διάταξη του άρθρου 13 για τη σύσταση της ΔΕΠΕΝΕ, σε ένα ν/σ που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με θέματα ενεργειακής πολιτικής οδηγεί Το Ποτάμι στο να το καταψηφίσει.

Άλλωστε, η Ρωσία καταστρώνει τα δικά της ενεργειακά παιχνίδια, εξυπηρετώντας τα δικά της εθνικά συμφέροντα και δεν ξέρω αν είναι παιχνίδια που θα πρέπει να ενδιαφέρουν και εμάς.

Τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και κυρίως ο αρμόδιος Υπουργός φαίνεται να ξεχνούν ότι ο κ. Πούτιν δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Μπρέζνιεφ ούτε με τους επιγόνους του. Μιλάμε για μια άλλη Ρωσία σήμερα, με την οποία δεν ξέρω τι είδους σχέσεις μπορούμε να έχουμε».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

[youtube id="cHPTd3hh-hg"]

*Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου

8 Ιουλίου 2015