25 Ιανουαρίου, 2017

Υποστελέχωση ΜΕΘ και εμπαιγμός όσων προσλήφθηκαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ

Ερώτηση του Κώστα Μπαργιώτα στον Υπουργό Υγείας

Στις 09/02/2016 εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 253 προκήρυξη-ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη ιατρικού (100 ατόμων) και νοσηλευτικού (400 ατόμων) προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η εν λόγω προκήρυξη, όπως είχε εξάλλου δεσμευθεί το Υπουργείο, προέβλεπε την αναγνώριση της προϋπηρεσίας σε ιδιωτικό νοσοκομείο τόσο για τους ιατρούς όσο και για τους νοσηλευτές για την σωστή μισθολογική τους κατάταξης. Ωστόσο, μέχρι σήμερα συνεχίζεται ο εμπαιγμός σε Ιατρούς και Νοσηλευτές των ΜΕΘ, καθώς εκκρεμεί το ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα το εξειδικευμένο αυτό επιστημονικό προσωπικό να αμείβεται με μισθούς των 700-800 ευρώ εδώ και μήνες. Ο Βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι ρωτά τον Υπουργό Υγείας τι σκοπεύει να πράξει και αν θα αναγνωρίσει την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα των ιατρών και νοσηλευτών των ΜΕΘ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Υποστελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και εμπαιγμός των Ιατρών και Νοσηλευτών που προσλήφθηκαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ»

Πενήντα κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ήταν κλειστές  από τον Νοέμβριο 2015 έως και τον Ιούνιο 2016  (οκτώ μήνες) μέσα στον χειμώνα και την κορύφωση της εποχικής γρίπης, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε θύματα λόγω της ολιγωρίας του Υπουργείου Υγείας να προκηρύξει μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ τις θέσεις των 200 συνολικά Ιατρών και Νοσηλευτών των οποίων οι συμβάσεις  έληξαν τον Οκτώβριο του 2015. Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει καταθέσει μήνυση για την ολιγωρία. Τελικά, μετά από οκτώ μήνες ολοκληρώθηκε η πρόσληψη και καλύφθηκαν περίπου οι μισές από τις προβλεπόμενες θέσεις.

Στις 09/02/2016 εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 253 προκήρυξη-ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη ιατρικού (100 ατόμων) και νοσηλευτικού (400 ατόμων) προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η εν λόγω προκήρυξη, όπως είχε εξάλλου δεσμευθεί το Υπουργείο, προέβλεπε την αναγνώριση της προϋπηρεσίας σε ιδιωτικό νοσοκομείο τόσο για τους ιατρούς όσο και για τους νοσηλευτές για την σωστή μισθολογική τους κατάταξης. Ωστόσο, μέχρι σήμερα συνεχίζεται ο εμπαιγμός σε Ιατρούς και Νοσηλευτές των ΜΕΘ, καθώς εκκρεμεί το ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα το εξειδικευμένο αυτό επιστημονικό προσωπικό να αμείβεται με μισθούς των 700-800 ευρώ εδώ και μήνες.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι σκοπεύει να πράξει το Υπουργείο Υγείας; Θα αναγνωρίσει την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα των ιατρών και νοσηλευτών των ΜΕΘ; Εάν ναι, πότε; 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ