28 Ιουλίου, 2016

«Υπάρχει "πάτος" στον κοινοβουλευτικό κατήφορο της κυβέρνησης;»

Στην καθιερωμένη πλέον πρακτική της κυβέρνησης να καταθέτει τροπολογίες άσχετες και ρουσφετολογικές σε κύρωση Διεθνούς Σύμβασης αναφέρθηκε ο Ιάσονας Φωτήλας, ειδικός αγορητής και βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, στη δευτερολογία του κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας σχετικά με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Ο κ. Φωτήλας αναφέρθηκε στην έλλειψη σεβασμού της κοινοβουλευτικής διαδικασίας εκ μέρους της κυβέρνησης, αφού πλέον επιχειρηματολογεί μέχρι και για τροπολογίες, που δεν έχουν ακόμη κατατεθεί. Επίσης, απόρησε για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός δέχτηκε τη χορηγία ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας, για να μεταβεί αυτός με συνοδεία 54(!) ατόμων σε νησί των Κυκλάδων - κάτι το οποίο απαγορεύει ο Κώδικας Δεοντολογίας της Κυβέρνησης.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε,

Συνεχίζεται η καθιερωμένη πρακτική μέχρι τελευταίας στιγμής να κατατίθενται τροπολογίες άσχετες. Ο Υπουργός επιχειρηματολογεί για τροπολογίες που ακόμη δεν έχουν κατατεθεί. Ο αρμόδιος Υπουργός κάνει την τελική του τοποθέτηση και την ίδια ώρα συνεχίζουν να έρχονται νέες τροπολογίες. Ο προεδρεύων κρατά με «νύχια και με δόντια» την ολομέλεια για να έρθουν και οι επόμενες. Φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει και δεν τιμούν σε καμιά περίπτωση το κοινοβούλιο και τους θεσμούς.

Ο κ. Κατρούγκαλος με περίσσιο θράσος μας είπε ότι θα πρέπει να παρανομήσουμε γιατί αλλιώς θα φταίμε εμείς για τα αντισταθμιστικά του ΕΚΑΣ.

Και τέλος μας είπε ανερυθρίαστα ότι σέβεται η κυβέρνηση τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες! Πόσο ακόμα θα κοροϊδεύετε ειλικρινά;

Κ. Υπουργέ πολύ φοβάμαι, και αυτή τη στιγμή απευθύνομαι σε προσωπικό επίπεδο, ότι το ψέμα πλέον έχει γίνει δεύτερη φύση σας, το χρησιμοποιείται ακόμα και όταν δεν το χρειάζεστε. Απλά σας υπερβαίνει. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή υπάρχει κάποια ιατρική εξήγηση για την αδυναμία που δείχνετε στο ψέμα ή απλώς αυτός είναι ο κ. Κατρούγκαλος. Σας εύχομαι να συμβαίνει το πρώτο αν και πολύ φοβάμαι ότι συμβαίνει το δεύτερο. Πολύ φοβάμαι ότι απλώς είστε ένας άνθρωπος χωρίς ηθικούς φραγμούς.

Προ ολίγων λεπτών πληροφορήθηκα επίσης ότι ο πρωθυπουργός, πάνω στον πανικό του, και προκειμένου να κατευνάσει τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε από την πληροφορία πως θα μετέβαινε στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου συνοδεία 54 ατόμων, αποφάσισε να δεχτεί χορηγία ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας για να μεταβεί στο νησί των Κυκλάδων.

Αναρωτιέμαι καταρχάς βάσει ποιας διάταξης ο κ. Τσίπρας δέχτηκε χορηγία ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας αλλά πολιτικά μιλώντας αναρωτιέμαι δεν υπάρχει πάτος στον κατήφορο; Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε ότι το άρθρο 8 του Κώδικα Δεοντολογίας της Κυβέρνησης απαγορεύει ιδιωτικές χορηγίες.

Τη συγκεκριμένη μάλιστα ιδιωτική αεροπορική εταιρεία την είχε καταγγείλει η νυν κυβέρνηση για μονοπώλιο όπως και την εξαγορά από αυτήν της τότε Ολυμπιακής.

Τώρα δεν ντρέπεστε ειλικρινά αριστερή κυβέρνηση υποτίθεται του ηθικού πλεονεκτήματος, να δέχεστε, χαρούμενοι μάλιστα, ιδιωτική χορηγία;

Σας ευχαριστώ.

Ιάσονας Φωτήλας - Αχαΐας